5x Beste Hondenbench Vliegtuig

Als je jouw hond gaat meenemen in het vliegtuig, is dat zowel spannend voor jou als voor jouw hond. De hondenbench moet namelijk goedgekeurd worden door de vliegtuigmaatschappij aan de hand van de IATA-keuring. Het is daarom belangrijk om veel informatie te winnen over verschillende hondenbenches. Check daarom altijd de maten en eisen die de vliegtuigmaatschappij hanteert voordat je een bench koopt. Wij zetten hieronder de beste hondenbenches voor in het vliegtuig voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenbenches voor in het vliegtuig

Flamingo hondenbench

De stevige hondenbench van Flamingo is gemaakt van kunststof. De bench is voorzien van een metalen deurtje, zodat jouw hond nog naar buiten kan kijken. De zijkanten zijn voorzien van een locksysteem en de boven- en onderkant zijn met bouten en vleugelmoeren met elkaar verbonden. Ook wordt de hondenbench geleverd met een voerbakje. Deze hondenbench heeft een IATA-goedkeuring en de grootte van de bench is 67,5 x 51 x 47 centimeter.

Petmate hondenbench

De Petmate-hondenbench is goedgekeurd namens de IATA-vorm en wordt dus door de meeste vliegtuigmaatschappijen goedgekeurd – check van tevoren of jouw vliegtuigmaatschappij ook aan deze eisen voldoet. Bovendien krijgt jouw hond voldoende ventilatie dankzij de roosters aan de boven- en zijkant. De hondenbench beschikt over metalen bouten, kunststof moeren en een veersluiting. De afmetingen van de bench zijn 71 x 53 x 56 centimeter.

Trixie hondenbench

Honden van 25 tot 30 kilo kunnen worden vervoerd in de hondenbench van Trixie. Deze hondenbench is goedgekeurd door de IATA-richtlijnen en wordt dus goedgekeurd bij de meeste vliegtuigmaatschappijen. De kunststoffen bench heeft een metalen deurtje en heeft voldoende luchtgaten aan de zijkant. Met het bijgeleverde voerbakje, die je vast kunt klikken aan het deurtje, kun je jouw hond voorzien van eten. De hondenbench heeft een grootte van 79 x 58 x 60 centimeter.

GOO hondenbench

Dankzij de hondenbench van GOO kun jij jouw trouwe viervoeter meenemen op reis. De hondenbench is namelijk goedgekeurd door de IATA-norm en mag dus met de meeste vliegtuigmaatschappijen mee. De bench is voorzien van een stevige deur met sterke sloten. Honden van vijf tot twaalf kilo kunnen gebruikmaken van deze hondenbench. De afmetingen van de bench zijn 55 x 36 x 35 centimeter.

Gulliver hondenbench

De hondenbench van GULLIVER is geschikt voor grote honden van 38 tot veertig kilo. De bench is goedgekeurd door de IATA-richtlijnen, zodat jouw lobbes met de meeste vliegtuigmaatschappijen mee op reis kan. De bench is voorzien van een metalen deur en genoeg ventilatiegaten, zodat jouw hond tijdens de reis genoeg frisse lucht binnenkrijgt. Het meegeleverde voerbakje kun je vastklikken aan het metalen deurtje. De afmetingen van de hondenbench zijn 92 x 64 x 66 centimeter.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten als ik een hondenbench voor het vliegtuig wil aanschaffen?

Allereerst is het belangrijk om te checken of de hondenbench aan de IATA-normen voldoet. Controleer dan alsnog altijd van tevoren welke regels de vliegtuigmaatschappij hanteert waar jij mee gaat vliegen, voordat je de hondenbench gaat aanschaffen. Ook moet de hondenbench voldoen aan een bepaalde grootte, waar jouw hond fijn in kan liggen en die natuurlijk mee mag in het vliegtuig. Bovendien moet de bench stevig en comfortabel zijn.

Gaat mijn hond in de vliegtuigcabine?

Kleine honden kunnen meestal mee in de cabine en worden onder de stoel tegenover jou geplaatst. Echter, doen niet alle vliegtuigmaatschappijen dit. Grotere honden worden in een geventileerde ruimte geplaatst als speciale bagage. Als je wil weten waar jouw hond in het vliegtuig wordt geplaatst, moet je de regels controleren van de vliegtuigmaatschappij.

Hoe moet ik de hondenbench voor in het vliegtuig inrichten?

Allereerst moet de hondenbench goed gemonteerd zijn. Controleer of alle moeren en bouten goed vastzitten. Ook moet je in sommige gevallen dierenstickers op de bench plakken inclusief een ingevuld label, welke je op de bovenkant van de bench moet plakken. Neem ook altijd de certificaten van de dierenarts mee inclusief jouw contactgegevens. Bovendien is het prettig voor de hond als hij in een schone hondenbench kan verblijven. Maak deze dus van tevoren schoon, leg een dekentje met zijn eigen geur in de bench en zorg voor voldoende eten en drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*