5x Beste Hondenhuisje

Als baasje wil je het beste voor je hond. Zo wil je hem natuurlijk ook een fijne slaapplek bieden. Honden vinden het fijn om in een omgeving te slapen waar ze zich prettig voelen. In een hondenhuisje voelen ze zich veilig en geborgen, omdat er zo letterlijk geen gevaarte boven hun hoofd dreigt. Zo kan jouw harige vriend lekker wegdromen en alle indrukken verwerken. Wil jij ook een hondenhuisje kopen? Hieronder beschrijven wij de vijf beste hondenhuisjes.

Lijst met 5 beste hondenhuisjes

Trixie hondenhuisje

Dit hondenhuisje van Trixie staat niet alleen leuk, het is ook een fijne plek voor jouw hond. Dit huisje heeft – zoals de naam al zegt – een vorm van een echt huis, met een dakje. Het huisje is gemaakt van schuimrubbervulling. Dit maakt het huisje stevig en zo behoudt het zijn vorm. Het kussen aan de binnenkant is gemaakt van polyestervlies. Dankzij het handvat aan de bovenkant kun je het huisje makkelijk verplaatsen.

Dogs Lifestyle hondenhuisje

Het hondenhuisje van Dogs Lifestyle is gemaakt van imitatiesuède. Jouw kleine vriend kan hier heerlijk in wegkruipen. Het huisje heeft een puntdak, dat afgeritst kan worden. Een voordeel aan dit hondenhuisje is dat het volledige huisje in de wasmachine kan. Het mag uitgewassen worden op dertig graden. Het huisje is beschikbaar in acht verschillende kleuren.

Rexproduct hondenhuisje

Jouw hond verdient rust, comfort en gemak. Met het hondenhuisje van Rexproduct kan dat waargemaakt worden. Dit huisje is namelijk fijn voor honden die zich graag in een afgesloten ruimte bevinden. Het hondenhuisje is gemaakt van duurzaam en schadebestendig Oxford-code, wat vaak wordt gebruikt voor externe bekleding, zoals tenten en rugzakken. Hierdoor is het hondenhuisje ideaal voor op reis. 

NapZZZ hondenhuisje

Met het hondenhuisje van NapZZZ heeft jouw viervoeter een eigen plekje in huis. Zijn huisje is gemaakt van pluchezachte stoffen. De hut is uitgevoerd met een tweekleurig kussen, die je aan beide kanten kunt gebruiken. Bij dit hondenhuisje krijgt jouw trouwe vriend zelfs een speeltje: het stoffen koord aan het speeltje moet voor gebruik wel verwijderd worden. Met de ritssluitingen kun je het huisje makkelijk in elkaar zetten en afbouwen. Daardoor is het huisje ook makkelijk schoon te maken.

Happy House hondenhuisje

Dit gezellige hondenhuisje heeft een dak, een schoorsteen en een paar raampjes. Dit hondenhuisje van Happy House heeft een uniek design. Jouw vriendje gaat zich hierin helemaal thuis voelen! Het huisje is gemaakt van polyester en dat maakt het huisje wasbaar. Daarnaast heeft het huisje een fleecedekentje aan de binnenkant. De afmetingen van dit hondenhuisje zijn 62 x 42 x 59 centimeter.

Veelgestelde vragen

Waarom koop je een hondenhuisje?

Met een hondenhuisje geef jij jouw harige vriend een eigen plekje, terwijl hij ook dicht bij jou is. Honden zijn namelijk sociale slapers: ze slapen graag bij jou in de buurt. Met een hondenhuisje zorg je ervoor dat hij rustig kan slapen met mensen om zich heen. Ook is het van groot belang dat jouw hond een plek heeft waar die zich veilig voelt, zodat hij kan ontspannen en rusten. Met een hondenhuisje boots je dat gevoel na. Er zit namelijk een dak en een paar muren om hen heen, wat geborgen voelt.

Hoe laat je je hond wennen aan een hondenhuisje?

Niet elke hond springt meteen op of in zijn nieuwe slaapplek. Sommige honden moeten er zelfs een tijdje aan wennen. Om je hond te laten wennen aan zijn nieuwe huisje, kun je voor het hondenhuisje een paar brokjes neerleggen. Verplaats in de loop van de tijd de brokjes steeds dichter bij het huisje. Zo raakt jouw hond bekend met zijn nieuwe huisje. Daarnaast kun je de hond belonen als hij in het hondenhuisje gaat.

Wat is het verschil tussen een hondenhuisje en een hondenhok?

Een hondenhuisje is voornamelijk bedoeld voor binnen, terwijl een hondenhok geschikt is voor buiten. Als je hond veel buiten is, beschermt een hondenhok jouw hond tegen de weersomstandigheden. Een hondenhok zorgt voor schaduw op een hete dag, is een warm plekje in de winter en een schuilplek als het regent. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*