5x Beste Hondenmand

Honden kunnen op vrijwel elke ondergrond slapen, of dat nou op het laminaat is of op de tuintegels. Toch is het belangrijk dat jij jouw viervoeter een eigen slaapplek geeft waar hij zich comfortabel en veilig voelt. Dit is immers beter voor zijn lichaam dan slapen op een koude vloer. Ook heeft jouw diertje met een hondenmand een plek om zich terug te trekken. Wil jij ook jouw viervoeter een warm mandje bieden? Hieronder zetten wij de vijf beste hondenmanden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenmanden

Snoozle hondenmand

Ligt jouw hond vaak opgerold te slapen? Dan is deze donutvormige hondenmand geschikt voor jouw viervoeter. Als jouw hond behoefte heeft aan een comfortabele hondenmand, is de hondenmand van Snoozle perfect. Deze hondenmand is namelijk gemaakt van extra pluche, voor ondersteuning en comfort. Ook is de Snoozle-hondenmand verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat het mandje goed past binnen het interieur. 

Scruffs hondenmand

De moderne hondenmand van Scruffs is gemaakt van imitatiesuède aan de buitenkant, en de binnenkant is gemaakt van een superzachte voering. Ook bevat deze hondenmand zachte opstaande randen, zodat jouw harige vriend zijn kop kan laten rusten. Jouw hond kan gegarandeerd wegdromen in dit fijne mandje. Bovendien kun je deze hondenmand in zijn geheel wassen in de wasmachine. 

Petcomfort hondenmand

Het zachte hondenmandje van Petcomfort is een fijne ligplek voor jouw hond. Deze mand is gemaakt van nepbont aan de buitenkant en de binnenkant is voorzien van schuimrubber, net als de opstaande randen. De buitenkant kun je eraf halen, zodat je de buitenkant kunt wassen in de wasmachine. Zo heeft jouw harige vriend altijd een schoon plekje om te slapen. 

Wooff hondenmand

De hondenmand van Wooff heeft een hippe uitstraling. Het is een stevige hondenmand die aan de binnenkant goedgevuld is. De stof is gemaakt van canvas en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Bovendien kan de hoes van het mandje afgehaald worden en kun je het kussen eruit halen, zodat je de hoes kunt uitwassen. Dit mandje is in meerdere kleuren beschikbaar. 

Flamingo hondenmand

Voor de honden die nog weleens wat willen kapotmaken, is de hondenmand van Flamingo een aanrader. Deze mand is namelijk gemaakt van kunststof, wat betekent dat deze mand wel tegen een stootje kan. Zo gaat deze hondenmand jarenlang mee. Bovendien kan deze mand zeer hygiënisch onderhouden worden. Met een kussen erin heeft jouw hond een veilige en tochtvrije slaapplek. Hond blij, baasje blij!

Veelgestelde vragen

Waar moet de hondenmand aan voldoen?

Kijk allereerst goed naar het formaat van de hondenmand. Een hond van tien kilo heeft minimaal een hondenmand nodig van 50 centimeter breed; een hond van 20 kilo een hondenmand van minimaal 70 centimeter breed en een hond van meer dan 35 kilo heeft een hondenmand nodig van minimaal 90 centimeter breed. Meet de rug van de hond op, vanaf de schouders tot aan de staart en tel daar tien centimeters bij op. Kijk ook naar de slaaphouding van jouw hond. Ook kun je nadenken of je een wasbare of functionele hondenmand zoekt.

Wat is het verschil tussen een hondenmand en een hondenkussen?

Een hondenkussen kun je vergelijken met een hondenmand. Toch zitten er een aantal verschillen tussen deze slaapplekken. Doordat er geen randen aan een hondenkussen zitten, kan jouw hond beter zijn warmte kwijt. Ook ligt jouw hond minder opgeborgen op het kussen. Wanneer jouw hond het dus gauw warm heeft, kun je beter kiezen voor een hondenkussen. Als jouw hond graag opgerold slaapt, dan is een hondenmand een goed idee.

Hoe kan ik een hondenmand schoonmaken?

Als de hondenmand een afneembare hoes heeft, kun je deze over het algemeen in de wasmachine wassen. Als de mand geen afneembare hoes heeft, kun je de mand met een natte doek schoonmaken. Bovendien kun je met de stofzuiger de haren weghalen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die giftige stoffen bevatten. Ook is het verstandig om van tevoren even het wasvoorschrift te checken. Om bacteriën tegen te gaan, is het nodig om een keer in de week de hondenmand schoon te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*