5x Beste Antiblafband

Blaffen is het voornaamste communicatiemiddel van de hond. Toch kan blaffen voor overlast zorgen bij bijvoorbeeld de buren. Een antiblafband geeft geen garantie dat de hond volledig zal stoppen met blaffen, maar het kan een hulpmiddel zijn om je hond te trainen om minder te blaffen. Dit houdt in dat de hond alleen zal blaffen wanneer dat nodig is. Ben jij op zoek naar een diervriendelijke antiblafband, zonder elektrische schokken? Lees hieronder de vijf beste antiblafbanden die jouw hondje geen pijn zullen doen.

Lijst met 5 beste antiblafbanden

Canine-Tech antiblafband

De antiblafband van Canine-Tech is een ondersteunende maatregel bij het opvoeden van jouw hond. Gebruik de antiblafband dus niet als een straf. Deze halsband werkt automatisch en reageert vanzelf op het geblaf van jouw hond. Zodra de batterij is geïnstalleerd, kun je gelijk de halsband omdoen. Als de hond gaat blaffen, geeft de halsband zowel een pieptoon als een vibratie: dus geen elektrische schok. De pieptoon en vibratie kunnen verschillen in intensiteit. Om te voorkomen dat de hond geïrriteerd raakt, stopt de antiblafband met trillen en piepen na vijftien keer blaffen binnen vijftig seconden.

B&H antiblafband

Deze antiblafband heeft een zeer sterke trilfunctie die erg oncomfortabel is voor de hond, maar niet schadelijk. Deze blafband geeft geen elektrische schokken. Daarnaast heeft de band een pieptoon die afgaat, voordat de band begint met trillen. Ook is de antiblafband van B&H voorzien van een reflecterende streep, zodat fietsers en automobilisten jouw viervoeter goed kunnen zien. Deze band is geschikt voor honden vanaf 2 kilo. 

JC Pets antiblafband

Om een hond te trainen om minder te blaffen, kan een diervriendelijke antiblafband handig zijn. De JC Pets-antiblafband geeft ultrasone piepfrequenties en verschillende vibratieniveaus af, om de blaffende hond te corrigeren. Als de hond blijft blaffen na de eerste waarschuwing, worden de vibraties sterker. Deze band is waterdicht en geschikt voor alle soorten honden. Deze antiblafband is oplaadbaar en gaat tot wel veertien dagen mee. Zo kun je de antiblafband moeiteloos opladen. Ook deze antiblafband geeft geen elektrische schokken.

Best for Pets antiblafband

De antiblafband van Best for Pets geeft jouw hond een corrigerende pieptoon en een pijnloze vibratie als de hond te veel blaft. Deze band gaat pas af als het geluid van blaffen met trillingen in de hals wordt opgemerkt. Dit zorgt ervoor dat de halsband niet zomaar afgaat, als bijvoorbeeld de hond van de buren aan het blaffen is. Omdat deze band geen elektrische schokken afgeeft, is deze band volledig diervriendelijk. De antiblafband is geschikt voor honden van 2,5 tot 80 kg. 

TrainR antiblafband

Deze antiblafband heeft twee verschillende standen: een normale vibratie en een krachtige vibratie. Deze vibraties in combinatie met een pieptoon zullen de hond op een diervriendelijke manier trainen om het overmatig blaffen tegen te gaan. De antiblafband van TrainR heeft zes verschillende niveaus die je kunt aanpassen op de behoeften van je hond. Daarnaast is deze antiblafband reflecterend, verstelbaar, van lichtgewicht en waterbestendig. Ook deze antiblafband geeft geen elektrische schokken.

Veelgestelde vragen

Zijn antiblafbanden gevaarlijk?

Als een product een huisdier schade toebrengt, wordt de wetgeving inzake dierenbescherming overtreden. Daarmee wordt de verkoop van deze producten verboden. Antiblafbanden zijn accessoires die door experts zijn ontwikkeld. Het zijn geteste producten die niet schadelijk zijn voor de hond, mits de baas er goed mee omgaat. De veiligheid hangt namelijk samen met het juiste gebruik van de antiblafband. Het is ook van essentieel belang dat je de halsband niet te strak omdoet, om ademhalingsproblemen te voorkomen.

Wanneer kan ik de antiblafband gebruiken?

De naam zegt het al: de antiblafband moet je gebruiken als de hond te veel blaft en wanneer de hond zich niet kan beheersen. Blaffen is natuurlijk het meest voorkomende communicatiemiddel van de hond, maar het blaffen kan zo erg zijn dat het niet meer getolereerd wordt. Dat is het moment om de antiblafband te gebruiken. Echter, is het belangrijk dat je de antiblafband niet gebruikt bij puppy’s. Het effect is namelijk niet op puppy’s bewezen. Wacht minstens totdat de hond zes maanden oud is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*