5x Beste Hondenschoenen

Wanneer de Nederlandse temperaturen zich doen opschalen, kunnen de asfaltwegen erg heet zijn voor de pootjes van jouw viervoeter. Met hondenschoenen kun jij de kussentjes op de pootjes beschermen tegen verbranding. Ook zijn hondenschoenen een uitvinding als de poot beschadigd is. Met een hondenschoen verklein je de infectie, omdat er dankzij het schoentje geen vocht en vuil in de wond komt. Wil jij hondenschoenen aanschaffen voor jouw harige vriend? Wij hebben de vijf beste voor je opgesomd. 

Lijst met 5 beste hondenschoenen

Trixie hondenschoenen

De hondenschoenen van Trixie beschermen de poten van jouw hond. Dankzij deze hondenschoenen wordt de kans op een infectie aan de poot verkleind, doordat deze schoen het verband aan de poot beschermt en schoonhoudt. Ook zijn deze hondenschoenen voorzien van een antislipzool, zodat de hond niet kan uitglijden binnenshuis. Het materiaal van deze hondenschoen bestaat uit polyester. De schoentjes kun je aansnoeren, zodat je de hondenschoen onderweg niet verliest.

SBVR hondenschoenen

Dankzij deze hondenschoenen loopt jouw hond er als een diva bij. De schoentjes van SBVR zijn in zes verschillende kleuren beschikbaar. Ze zijn ideaal voor als je jouw hond wil beschermen tegen vuil en andere voorwerpen tijdens het uitlaten. Bovendien is de schoen waterdicht, zodat je ook naar buiten kan als het regent. De hondenschoenen zijn voorzien van een aantrektouw, reflecterende strepen en een antislipzool. Comfort gegarandeerd!

Alcott hondenschoenen

Deze rubberen hondenschoenen van Alcott zijn ideaal voor ruige, scherpe en overhitte terreinen. De stevige schoentjes beschermen namelijk de voetkussens. Ook zijn deze hondenschoenen voorzien van reflecterende accenten, zodat jij en je hond goed worden gezien in het donker. Met het klittenband kun je de hondenschoenen om de poten stevig vastmaken.

Nobby hondenschoenen

De per twee verpakte hondenschoenen van Nobby zijn gemaakt van neopreen. Het beschermt de pootjes tegen vuil en vocht. Het schoentje kan nauwsluitend worden vastgemaakt door het klittenband. Ook is de zool voorzien van een antisliplaag, zodat de hond niet uitglijdt. Deze hondenschoen is in verschillende maten beschikbaar.

HK hondenschoenen

Dankzij de hondensokjes van HK glijdt jouw harige vriend niet meer uit op de gladde vloer. De sokjes zijn namelijk voorzien van antislip. Jouw hondje ziet er niet alleen schattig uit, hij heeft ook meer grip en zo worden blessures voorkomen. De sokjes zijn gemaakt van katoen. Dit maakt dat de sokken niet waterdicht zijn en dus niet voor buiten gebruikt kunnen worden.

Veelgestelde vragen

Waarom wil mijn hond geen hondenschoenen dragen?

Honden zijn eigenlijk wilde dieren. Ze zijn dus niet gewend om iets te dragen. In het begin zullen de honden dus ook weigeren om bijvoorbeeld schoentjes te dragen, omdat het niet natuurlijk aanvoelt. Als jouw hond gek loopt of hij weigert zelfs om te lopen met de hondenschoenen, hoef je je geen zorgen te maken. De hond moet wennen dat hij schoenen draagt. 

Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan hondenschoenen?

Ten eerste is het belangrijk dat je de goede maat hebt. Als de schoen te groot is, kan de hond deze makkelijk uitschoppen. Als de schoen te klein is, kan de hondenpoot pijn gaan doen. Als je de goede maat hebt gevonden, kun je eerst thuis oefenen. Dit voelt veilig voor de hond. Wanneer de hond de schoentjes aanheeft, kun je de hond belonen. Doe dit al als de hond de schoenen tien minuten aanheeft. Op deze manier associeert de hond de hondenschoenen als iets fijns.

Hoe kun je aan de hondenpoten zien of ze pijn doen?

Als je denkt dat er iets mis is met de hondenpootjes, kun je de pootjes eerst zelf bekijken. Pijnlijke pootjes zijn te herkennen als de voetkussentjes rood zijn. Ook kun je kijken hoe jouw hond loopt. Als hij mank begint te lopen of op drie poten loopt, is de kans aanwezig dat hij pijn heeft aan zijn pootje. Deze poot moet dan snel worden behandeld, voordat er een zwelling ontstaat. Daarnaast kunnen honden last hebben van ingegroeide, gespleten of gebarsten teennagels. Dit kan pijnlijk zijn voor de hond. Als laatst kun je de tenen checken: het komt wel eens voor dat er scherpe dingen zoals steentjes tussen de tenen zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*