5x Beste Hondentuig

Een hond kan tijdens het uitlaten veel trekken, bijvoorbeeld door opwinding of spanning. Als je hond een halsband draagt en hij trekt veel, dan kan zijn nek beschadigd raken. Hiervoor is een hondentuig een handige oplossing. Bij een tuig wordt de trekkracht verdeeld naar zijn borstkas. Ook kun je de bewegingen beter corrigeren met een tuig dan met een halsband. Wil jij ook een hondentuig aanschaffen? Hieronder bespreken wij de vijf beste hondentuigen.

Lijst met 5 beste hondentuigen

Julius K9 hondentuig

De hondentuigen van Julius K9 zijn stevig en robuust. Ze zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen. De tuigen zijn innovatief, sportief en heeft een dynamisch design. Dit draagt bij aan een goede ergonomische houding. Het tuig is voorzien van Öko-bekleding aan de binnenkant. Dit materiaal is ademend en vriendelijk voor de huid. Dankzij de gesp voldoet het hondentuig aan voldoende veiligheid en comfort. Met dit tuigje hoef je geen extra halsband om te doen, want dankzij de ring aan het tuig kun jij hier de riem aan vastmaken.

Hunter hondentuig

Dit tuig is prettig draagbaar voor de hond. Tevens is het hondentuig van Hunter zeer sterk en van goede kwaliteit. Van binnen is het tuigje bekleed met fleece en aan de buitenkant heeft het een waterafstotende laag. Dankzij de zachte afwerking beschadigt de vacht niet. Daarnaast heeft het tuigje reflecterende strepen en een label, waardoor de hond altijd opvalt als er licht op hem wordt geschenen. 

PetSafe hondentuig

Dankzij het hondentuig van PetSafe stopt het trekken snel op een aangename manier. Dit tuigje is makkelijk te verstellen en eenvoudig te gebruiken. Het tuig is gevoerd met neopreen en is aan de buitenkant gemaakt van nylon met reflecterende strepen. Met de bijgeleverde riem van 1,80 meter kun jij zo op stap met jouw trouwe viervoeter.

Luxyana Pets hondentuig

Met het hondentuig van Luxyana Pets bied jij optimaal comfort voor jouw hond. Dit tuigje is namelijk voorzien van anti-trek en anti-verstikkingseigenschappen. In tegenstelling tot een halsband wordt de druk beter over het lichaam verdeeld. Hierdoor is de kans op stikken kleiner. Het tuigje is gemaakt van zacht en ademend mesh-materiaal. Bovendien kun je het tuigje snel omdoen bij jouw hond: doe het tuig over het hoofdje, klik het riempje vast en je bent klaar om te gaan.

Trixie hondentuig

Het hondentuig van Trixie is door middel van een singelband eenvoudig te hanteren en is makkelijk om te doen bij jouw hond. Je kunt het tuig makkelijk aanpassen door ‘m traploos te verstellen. Door de voering van neopreen is het tuig comfortabel voor jouw harige vriend. Met een hondentuig voorkom je dat je hond gaat trekken aan de riem. Zo wordt het een ontspannen wandeling voor jou én voor je hond!

Veelgestelde vragen

Hondentuig en halsband: wat is het verschil?

Een halsband is een klein riempje die om de nek van je hond zit. Een halsband is een goede keuze als jouw hond niet te veel trekt en rustig naast je kan lopen. Als jouw hond trekt is een tuig een betere keuze. Bij een halsband trek je namelijk aan de nek van je hond en hierdoor kan hij last krijgen van zijn luchtpijp. Bij een hondentuig trek je aan het bovenlichaam van je hond, zodat je meer controle hebt over de riem en de hond geen last krijgt van zijn ademhaling. De kracht zal aanzienlijk afnemen, als het tuig goed is afgesteld.

Mag mijn puppy ook een hondentuig dragen?

Je puppy mag pas naar buiten als hij zijn vaccinatieperiode heeft afgerond. Dat is meestal na twaalf weken. Experts zeggen dat honden alles van je aannemen wat je hen leert, als ze tussen de drie en veertien weken oud zijn. In de puppytijd kun je dus de hond al aanleren om met een hondentuig te lopen. Zo heeft de hond genoeg tijd om eraan te wennen, zelfs als de pup nog niet naar buiten mag.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondentuig?

Een voordeel van een hondentuig is dat de hond minder zal gaan trekken. Zo lijdt de hond minder pijn, omdat het trekgewicht over het lichaam is verdeeld. Ook wordt een tuigje aangeraden om in de auto te gebruiken. Bovendien is een tuigje ideaal voor honden met ademhalingsproblemen. Een nadeel van een hondentuig kan zijn dat je hond gaat denken dat hij juist mag trekken, als je hem vaak corrigeert. Hier moet je niet in meegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*