5x Beste Hondenzwemvest

Wanneer je gaat zwemmen met je hond, kun je hem een handje helpen door middel van een hondenzwemvest. Vooral als de hond nog niet goed kan zwemmen, omdat de hond jong is of nog geen zwemervaring heeft, is een hondenzwemvest handig. In de warme zomermaanden vinden honden verkoeling ook fijn. Toch moet je oppassen als je hond in diep water gaat zwemmen; de hond kan bijvoorbeeld kramp krijgen. Met een hondenzwemvest weet je zeker dat hij veilig is. Hieronder zetten wij de vijf beste hondenzwemvesten voor je op een rij. 

Lijst met 5 beste hondenzwemvesten

Besto hondenzwemvest

Dit opvallende hondenzwemvest van Besto zorgt ervoor dat jouw viervoeter zonder angsten mee kan gaan op een boottochtje. Dankzij de opvallende oranje kleur is de hond snel in het water te vinden. Met de handgreep op de rug kun je jouw hond makkelijk uit het water trekken en het kliksysteem maakt het zwemvest verstelbaar. 

Beeztees hondenzwemvest

Het zwemvest van Beeztees kun je door middel van het kliksysteem makkelijk aandoen bij jouw hond. Ook dit zwemvest heeft een opvallende oranje kleur, zodat je altijd weet waar je hond is. Het hondenzwemvest is verstelbaar, zodat het zwemvest goed aansluit om het lichaam. Het materiaal bestaat uit nylon en het vest is beschikbaar in verschillende maten.

Dogs&Co hondenzwemvest

Wil je een hondenzwemvest dat zeer opvallend is? Dat is het hondenzwemvest van Dogs&Co. Met zijn haaienvin en reflecterende strepen kun jij je hond snel terugvinden in het water. De haaienvin is niet alleen leuk om te zien, maar heeft ook nog een goed doel: de vin geeft extra drijvende ondersteuning aan de achterkant van de hond. Met het handvat op de rug kun jij je hond makkelijk uit het water halen. Het vestje is gemaakt van polyester en gevuld met drijvend en waterbestendig FOAM-materiaal. Ook heeft het vest extra ondersteuning in de nek. 

Wangupet hondenzwemvest

Voor een zwemtocht is het hondenzwemvest van Wangupet ideaal. Dit zwemvest is opvallend dankzij zijn blauwe of oranje kleur met een haaienvin op de rug. Het materiaal bestaat uit PVC en nylon en het vest is beschikbaar in zes verschillende maten. Met het kliksysteem maak je het vestje makkelijk vast aan je harige vriend. Dit hondenzwemvest ziet er niet alleen leuk uit, hij houdt je hond ook nog eens veilig.

Allpa hondenzwemvest

Het hondenzwemvest van Allpa is voorzien van hoge kwaliteit. De buitenkant is namelijk gemaakt van polyester en het vulmateriaal bestaat uit polyethyleen. Met zijn fluorescerende kleur verlies jij je hond nooit meer uit het oog. Door de taillebanden aan te trekken met clipsluiting zit het vest stevig om jouw hond heen. Wanneer jouw hond is uitgespeeld, kun jij je hond makkelijk uit het water halen door middel van het handvat op de rug. Het zwemvest is verkrijgbaar in vier verschillende maten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een hondenzwemvest?

Zowel voor de hond als voor jou heeft een hondenzwemvest voordelen. Allereerst beschermt het hondenzwemvest jouw hond tegen koud water. Als honden het erg koud krijgen, kunnen ze kramp krijgen. Honden gaan dan spartelen en hebben soms zelfs moeite om hun kopje boven water te houden. Met een hondenzwemvest blijft jouw hond altijd drijven. Daarnaast biedt een hondenzwemvest een kalmerend gevoel voor het baasje. Jij kunt zonder zorgen jouw trouwe vriend meenemen op de boot of in de zee als de hond een hondenzwemvest aanheeft.

Waar moet je op letten als je een hondenzwemvest koopt?

Veiligheid is belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je let op het juiste formaat. Het tuigje moet strak om de torso van je hond zitten, maar ook weer niet té strak. Een te klein tuigje kan ervoor zorgen dat jouw hond niet goed kan ademen en dat is vooral in het water gevaarlijk. Met een te groot tuigje bestaat de kans dat de hond zich uit het zwemvest kan wurmen. Daarnaast speelt het gewicht van de hond een rol. Een zwemvest dat bedoeld is voor een lichte hond heeft niet hetzelfde effect als een zware hond datzelfde zwemvest draagt. Check dus altijd bij je aankoop hoeveel gewicht het zwemvest kan dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*