5x Beste Hondenborstel

De vacht van de hond is een echte eyecatcher. Daarom is het minstens zo belangrijk om de vacht goed te verzorgen. Niet alleen is dat voor jou als baasje fijn, maar ook voor de hond. Als de vacht van de hond niet goed verzorgd wordt, kan dat zorgen voor problemen. De hondenborstel kan je een handje helpen als het gaat om de verzorging van de vacht. Wil jij ook een hondenborstel aanschaffen? Wij hebben voor jou de beste vijf op een rij gezet.

Lijst met 5 beste hondenborstels

TwinQ hondenborstel 

Met de hondenborstel van TwinQ zijn vervelende klitten van jouw hond verleden tijd. Deze hondenborstel heeft afgeronde tandjes, waarmee je de klitten kan verwijderen zonder dat jouw viervoeter er last van heeft. Deze hondenborstel is alleen bedoeld voor langharige honden. Deze hondenborstel heeft twee kanten: een kant met zeventien tanden en een kant met negen tanden. Met de zijde van zeventien kanten kun je de haren uitdunnen en met de zijde van negen tanden kun je harde klitten weghalen. 

Furminator hondenborstel 

Deze hondenborstel beschadigt de vacht en huid van de hond niet, dankzij de hoogste kwaliteit en veiligste materialen. De Furminator is gepatenteerd en is bewezen dat deze kam het verharen vermindert. De kam verwijdert namelijk de losse haren en maakt de ondervacht los. De Furminator is aanbevolen door professionele trimmers en dierenartsen. Deze hondenborstel is uitsluitend te gebruiken voor haren langer dan vijf centimeter.

Mister Mill Pets hondenborstel 

Dankzij de Mister Mill Pets hondenborstel zijn ronddwarrelende haren van jouw hond niet meer aan de orde. Met de rubberen handgreep heb jij meer controle voor een veilige en effectieve behandeling. Hiermee kun je ook vlooien uit de vacht halen. Laat de vacht van jouw hond weer stralen en geef de verzorging die hij verdient. Hierdoor wordt de huidirritatie minder, vallen er minder haren uit en jij als baasje hebt een schoon huis. 

Woodoro hondenborstel 

Heeft jouw harige vriend last van klitten, of laat jouw hond juist veel haren vallen? Dankzij de hondenborstel van Woodoro kun jij overtallig haar uit de ondervacht makkelijk verwijderen. Zo krijgt jouw trouwe vriend zijn glanzende vacht terug! De borstel heeft aan het einde ronde mesjes, zodat je hond er geen last van heeft. Deze kam heeft twee zijden: een zijde met negen mesjes en een zijde met zeventien mesjes. De zijde met negen mesjes is geschikt voor het verwijderen van harde klitten, en de zijde met zeventien mesjes is geschikt voor het uitdunnen van de vacht. Wel is het belangrijk dat je de hond laat wennen aan de borstel.

Stack hondenborstel 

De hondenborstel van STACK is niet alleen te gebruiken voor jouw harige viervoeter, maar ook voor het meubilair en jouw kleren. Het is een rubberen borstel die te gebruiken is op bijna alle oppervlakten. Dankzij het zachte rubber laat het geen krassen achter. Wanneer je de borstel wil schoonmaken, kan dat eenvoudig met afwasmiddel of allesreiniger. 

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn kortharige hond borstelen?

Kortharige honden, zoals een Jack Russel of een Beagle, hoef je niet te kammen. Wel kun je honden met korte haren borstelen om dode haren en parasieten weg te halen. Je kunt bij kortharige honden gaan voor een verzorgingshandschoen. Deze zijn namelijk zacht voor de huid.

Welke verschillende hondenborstels bestaan er?

– Metalen borstel: De metalen borstel wordt het meest gebruikt. Deze borstel wordt gebruikt voor het weghalen van dode haren bij langharige honden. De punten van deze borstel zijn rond en gemaakt van roestvrijstaal;
– Ooghoekborstel: De ooghoek borstel is een speciale kam om vuil dicht bij de traanbuis van langharige honden weg te halen. De ooghoek borstel is klein en de tanden zijn rond;
– Anti-klitborstel: De anti-klit borstel is geschikt om knopen te verwijderen uit de vacht van langharige honden, vooral in de ruiperiode. De punten van de borstel hebben kleine, afgeronde mesjes zodat het dier geen pijn heeft. Gebruik deze borstel niet dagelijks en laat de hond eerst wennen aan de borstel;
– Anti-vlooienborstel: De anti-vlooienkam heeft tanden die dicht op elkaar staan, om vlooien uit de vacht te verwijderen;
– Elektrische borstel: De elektrische borstel is geschikt om knopen in de vacht te verwijderen en eventuele parasieten.

Welke voordelen levert regelmatig borstelen op?

Dankzij het regelmatig gebruiken van een hondenborstel gaat de hondenvacht glimmen, het beperkt de haaruitval en verwijdert klitten. Ook verwijdert het de dode haren en het neemt eventuele parasieten mee. Bovendien stimuleert het regelmatig borstelen de bloedsomloop van jouw trouwe viervoeter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*