5x Beste Kauwspeelgoed

Honden moeten net als mensen hun gebit goed schoonhouden. Het is daarom van groot belang dat jouw hond kauwspeelgoed tot zijn beschikking heeft. Dankzij kauwspeelgoed blijven de tanden en het tandvlees verzorgd. Voor het beste kauwspeelgoed kun je een kijkje nemen in de onderste top-5.

Lijst met 5 beste kauwspeelgoed

Nylabone kauwspeelgoed

Het kauwspeelgoed van Nylabone heeft een heerlijke hamsmaak. Bovendien is dit bot gemaakt van hoogwaardig nylon, wat goedgekeurd is door dierenartsen. Deze kauwbotten zijn eenvoudig schoon te maken, stinken niet en geven niet af op de vacht van jouw viervoeter.

PORA kauwspeelgoed

Het kauwspeelgoed van PORA is niet alleen schattig, het is daarnaast ook nog goed voor het gebit van jouw hond. Het kauwen op de flamingo’s reinigt het gebit en houdt de tanden sterk. De flamingo’s zijn gemaakt van pluche.

KONG kauwspeelgoed

De X-Treme Bal van KONG is de sterkste en duurzaamste bal voor jouw hond. Ook de meest sterke honden krijgen deze bal niet kapot als ze behoefte hebben om te kauwen. Dit kauwspeelgoed zal jarenlang meegaan.

Petloverz kauwspeelgoed

Dankzij het kauwspeelgoed van Petloverz kan jouw hond zich alleen vermaken. Je kunt het speelgoed namelijk vastzetten met een zuignap en bovendien kun je brokjes verstoppen in de bal. Tijdens het kauwen op de bal worden de tanden gereinigd.

Dutchwide kauwspeelgoed

Het kauwspeelgoed van Dutchwide is een soort tandenborstel. Dit speelgoed heeft de vorm van een zeester. Wanneer jouw hond hierop bijt, zal het gebit gereinigd worden. Zo worden gebitsproblemen gelukkig voorkomen.

Veelgestelde vragen

Waarom vinden honden het leuk om te kauwen?

Honden kauwen graag op voorwerpen. Vooral in de puppytijd kauwen honden om de pijn van de tanden te verzachten. Volwassen honden kauwen daarentegen om het gebit schoon te houden, of als hij zich verveelt.

Welk kauwspeelgoed is geschikt voor mijn hond?

Geschikt kauwspeelgoed is afhankelijk van jouw hond. Als jouw hond alles kapotmaakt, is het verstandig om rubberen speeltjes of eetbaar kauwspeelgoed te kopen. Voor de hondjes die liever knabbelen, is eetbaar kauwspeelgoed, touwen of knuffels een goed idee. Als jouw hond alles opeet, is het ook geschikt om eetbaar kauwspeelgoed aan te schaffen. 

Wat is het voordeel van kauwspeelgoed?

Allereerst blijft het gebit schoon van jouw hond. Bovendien zorgt het kauwen op voorwerpen voor een kalmerend effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*