5x Beste Orthopedisch Hondenbed

Orthopedische hondenbedden bieden extra comfort, ondersteuning en ontspanning. In tijden wanneer jouw hond bijvoorbeeld verwondingen heeft opgelopen, zere gewrichten of andere medische aandoeningen heeft, kan een orthopedisch hondenbed een goede oplossing bieden. Er bestaan verschillende orthopedische hondenbedden, met allemaal hun eigen vorm, kleur en materiaal. Wil jij weten welk orthopedisch hondenbed goed aansluit op de behoeften van jouw trouwe viervoeter? Wij zetten hieronder de vijf beste orthopedische hondenbedden voor je op en rij.

Lijst met 5 beste orthopedische hondenbedden

Sungarden orthopedisch hondenbed

Jouw trouwe viervoeter kan heerlijk ontspannen op het orthopedische hondenbed van Sungarden. Dit kussen geeft namelijk een optimale drukontlasting voor de wervelkolom en gewrichten van de hond dankzij het visco-elastische schuimrubber. Deze stof keert zich namelijk altijd terug in de oorspronkelijke vorm. Dit bed is voornamelijk geschikt voor honden met gewrichtsproblemen, zwakke spieren en voor oudere honden. Daarnaast behoudt dit kussen de lichaamswarmte. Zo is jouw trouwe viervoeter altijd lekker warm. 

Trixie orthopedisch hondenbed

Dankzij het orthopedisch hondenbed van Trixie kan jouw harige vriend ontspannen dromen over zijn hondenavonturen. Dit hondenbed is namelijk gemaakt van visco-elastisch schuimrubber, wat zich aanpast aan de vorm van de hond. Zo wordt een optimale drukverdeling verkregen. De buitenkant is gemaakt van polyester, velours en pluche. Bovendien is de onderkant van dit bed voorzien van een anti-sliplaag. Je kunt de hoes van dit bed uitwassen in de wasmachine op dertig graden. 

Flamingo orthopedisch hondenbed

Dit orthopedische hondenbed ziet eruit als een gewone hondenmand. Dit bed van Flamingo is zacht dankzij zijn pluchen buitenkant. De binnenkant is voorzien van schuim, zodat jouw hond optimaal kan uitrusten zonder pijn te hebben aan zijn gewrichten. Is het bed vies geworden? Dan kun je dit orthopedische hondenbed eenvoudig uitwassen in de wasmachine op dertig graden.

Petlando orthopedisch hondenbed

Het orthopedische hondenbed van Petlando is van alle gemakken voorzien. Dit bed heeft namelijk twee zijden waar de hond op kan liggen. Het kussen bestaat aan een kant uit zijdezacht, warmteregulerend imitatiebond. De binnenkant van het kussen is voorzien van visco-elastisch schuimrubber, dat zich aanpast aan het lichaam van de hond. De onderkant van het hondenbed is voorzien van een anti-sliplaag, zodat jouw hond niet uitglijdt wanneer hij op zijn bedje ploft.

Snoozle orthopedisch hondenbed

Het ondersteunende, orthopedische hondenbed van Snoozle is volledig gevuld met visco-elastisch schuimrubber. Niet alleen maakt dat het bed geschikt voor oudere honden, ook kan een orthopedisch hondenbed voor jongere honden fijn zijn. Hiermee verklein je de kans op gewrichtsproblemen. Dit hondenbed is gemaakt van een dikke meubelstof, waardoor dit bed een echte eyecatcher in huis is.

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat een orthopedisch hondenbed?

Meestal bestaat een orthopedisch hondenbed uit traagschuim of ander materiaal dat de afstand tussen het lichaam en de grond vergroot. Hoe dikker het schuim, hoe beter het is voor het lichaam van de hond. Traagschuim past zich namelijk aan de positie van de hond aan. In sommige gevallen heeft een orthopedisch hondenbed een eierdoos-vorm. In dat geval heeft het matras punten en gaten in de vorm van een eierdoos. De punten geven ondersteuning en de gaten zorgen voor een ontspannen en verkoelend effect.

Wat zijn de voordelen van een orthopedisch hondenbed?

Een orthopedisch hondenbed biedt ondersteuning van de ellebogen van de hond. Honden kunnen namelijk eelt krijgen als ze vaak op een harde vloer liggen. Daarnaast wordt het gewicht van de hond verdeeld over het bed. Dit beperkt de druk op de gewrichten, terwijl de hond slaapt. Dit is beter voor de hond, omdat de gewrichten van veel honden tijdens hun leven langzamerhand gaan slijten. Een orthopedisch hondenbed kan het risico op artritis verminderen. Als laatst is een goede bloedsomloop een bijkomend voordeel dankzij een orthopedisch hondenbed.

Voor wie is een orthopedisch hondenbed geschikt?

Een orthopedisch hondenkussen is geschikt voor eigenlijk iedere hond, maar zijn uitermate geschikt voor honden met gewrichtsproblemen, oudere honden, zwakkere honden en honden die wat ondersteuning kunnen gebruiken in de nacht. Ook reflecteert een orthopedisch hondenkussen warmte, waardoor de hond warm blijft tijdens zijn dutje. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*