5x Beste Hondenhok

Grote honden die veel in de tuin zijn, passen vaak goed op jouw huis en houden alles nauwlettend in de gaten. Het is daarom een goed idee om jouw hond een hondenhok te geven, zodat hij kan schuilen in de regen of beschermd kan worden van de hete zonnestralen. Niet alleen zijn hondenhokken geschikt voor grote honden, ook kleinere honden willen graag een eigen plekje waar ze zich veilig voelen. Wil jij ook een hondenhok kopen? Wij zetten de vijf beste hondenhokken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenhokken

Imac hondenhok

Het hondenhok van Imac is voorzien van een ventilatierooster en een drainagesysteem in de bodem, zodat vocht en tocht geen kans maken in het hok. De randen zijn verstevigd, zodat je hondje niet op de randen kan kauwen. Ook zit er onder het hok een anti-sliplaag, zodat het hondenhok moeilijk te verschuiven is. Dit hondenhok is voornamelijk bedoeld voor de kleinere honden. De afmetingen zijn 53 x 46 x 47,5 centimeter. Dankzij het PVC-materiaal is het hokje makkelijk schoon te maken met een natte doek, en klaar is Kees!

Ferplast hondenhok

Met het hondenhok van Ferplast kan jouw hond buiten genieten in de tuin. Dankzij het stevige plastic is het hondenhok geschikt voor buiten. Je kunt ervoor kiezen om het openingspaneel aan de rechter- of linkerkant te monteren. Eenmaal gemonteerd rust het hondenhok stevig op de grond. Het hondenhok is voorzien van een ventilatie- en waterafvoersysteem, zodat het hondenhok altijd droog blijft. De afmetingen van dit hondenhok zijn 73 x 59 x 53 centimeter.

Alice’s Garden hondenhok

Het rustieke hondenhok van Alice’s Garden is gemaakt van dennenhout, wat een echte eyecatcher in jouw tuin is. Dit hondenhok is geschikt voor grote honden, zoals een Herder of een Labrador. De poten van het hondenhok zijn hoog, zodat het hondenhok niet koud wordt door de koude ondergrond. Deze poten zijn gemaakt van plastic, zodat het hout vochtvrij blijft. Dankzij het asvaltfilt op het dak is het hokje goed geïsoleerd. De afmetingen van dit hondenhok zijn 96 x 104 x 112 centimeter.

Duvo hondenhok

Zoek je een hondenhok voor jouw kleine viervoeter die graag buiten is? Dan is het hondenhok van Duvo een optie. Omdat het hondenhok op poten staat, maken kou en vochtigheid geen schijn van kans. Je kunt voor extra isolatie een deken in het huisje leggen. Het hondenhok is voorzien van een uitneembaar windscherm. De afmetingen van dit hondenhok zijn 78 x 56 x 71 centimeter en is geschikt voor honden tot tien kilo.

Flamingo hondenhok

Het Flamingo-hondenhok wordt het tweede huis van jouw hond als die graag buiten de tijd doorbrengt. Het materiaal bestaat uit stevige kunststoffen, zodat dit hondenhok van hoge kwaliteit en comfort is voorzien. Omdat dit hondenhok op poten staat, blijft er genoeg warmte in het hondenhok. Het regenwater kan er makkelijk aflopen dankzij het schuine dak. Heeft het hondenhok een schoonmaakbeurt nodig? Dankzij het kunststof-materiaal is het hondenhok makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. De afmetingen van het hondenhok zijn 85 x 58 x 60 centimeter.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een hondenhok aanschaffen?

Een hond heeft behoefte aan privacy, net als de mens. Hiervoor kan een hondenhok een uitvinding zijn: het is namelijk een eigen plekje voor de hond. Daarnaast heb je hondenhokken voor binnen en buiten. Buiten worden hondenhokken vaak gebruikt om het beestje te beschermen tegen de zon of tegen de regen. Als jij een hond hebt die graag buiten is, kan een hondenhok handig zijn om aan te schaffen.

Wanneer moet je geen hondenhok aanschaffen?

Als jouw hond moet janken of zenuwachtige trekjes heeft wanneer je hem in de tuin achterlaat, is het geen verstandig plan om je hond altijd in het hok te laten verblijven. Sommige honden vinden een hondenhok fijn, maar niet elke hond. Gebruik het hondenhok niet als enige verblijfsplaats voor je viervoeter. Betrek hem ook bij de dagelijkse bezigheden van het gezin en breng genoeg tijd met hem door. Een hond kan namelijk het idee krijgen dat hij wordt bestraft als hij altijd buiten moet zijn. Hij kan zich hierdoor zelfs eenzaam gaan voelen. 

Hoe vaak moet ik een hondenhok schoonmaken?

Om schimmels en bacteriën tegen te gaan, is het belangrijk om het hondenhok regelmatig schoon te maken. Vooral tijdens hete en natte dagen is het verstandig om het hondenhok extra goed schoon te maken. Normaal gesproken moet je een hondenhok een keer per maand schoonmaken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*