5x Beste Senior Hondenvoer

Oude honden hebben over het algemeen minder energie en hebben dus ook minder voer nodig. Gelukkig bestaan er voor deze honden speciaal hondenvoer, ook wel senior hondenvoer genoemd. Wel is het belangrijk om aan de dieetwensen van jouw oude hond te voldoen. Om jou een handje te helpen, zetten wij hieronder het vijf beste senior hondenvoer voor je op een rij. 

Lijst met 5 beste senior hondenvoer

Pedigree senior hondenvoer

Het voer van Pedigree is speciaal ontwikkeld voor oudere honden met minder energie. De ingrediënten zijn een goede balans voor jouw oude viervoeter. Bovendien zorgt dit voer voor een goed gebit, een goede spijsvertering, gezonde vacht en een sterk immuunsysteem.

Edgard & Cooper senior hondenvoer

Vers vlees, voldoende groenten en fruit én bewerkt en verpakt zonder plastic. Dat is het hondenvoer van Edgard & Cooper. Zo kun je jouw oude hond voorzien van echt lekker en vers eten. In dit voer vind je verse scharrelkip, Noorse zalm, broccoli, blauwe bessen, veenbes en boerenkool.

Bonzo senior hondenvoer

Het senior hondenvoer van Bonzo is geproduceerd zonder kunstmatige kleurstoffen. Ook is dit voer speciaal ontwikkeld voor soepele gewrichten waardoor zijn mobiliteit wordt ondersteund. Jouw hond zal dit voer heerlijk vinden: het is een recept met kip, groenten en volkoren granen.

Eukanuba senior hondenvoer

Elk ras met een gevoelige huid en maag moet aankloppen bij Eukanuba. Dit senior hondenvoer is voorzien van lamsvlees en bevat daarnaast prebiotica en bietenpulp. Hiervan is klinisch bewezen dat dit de spijsvertering en de voedingsstoffen bevordert.

Caracroc senior hondenvoer

De lichtverteerbare brokken van Caracroc zijn fijn voor honden met een gevoelige maag. Ook hebben deze brokken een laag eiwitgehalte, om de stofwisselings- en verteringsorganen in orde te houden. 

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van senior hondenvoer?

Wanneer jouw hond overgaat op senior hondenvoer, heeft hij minder kans op overgewicht. Hij krijgt namelijk een bepaalde hoeveelheid voedingsstoffen, vitamine en mineralen binnen die in de juiste verhouding zijn voor oudere honden.

Hoeveel moet een volwassen hond eten?

Over het algemeen moet een volwassen hond 10 gram brokken per kilo lichaamsgewicht binnenkrijgen. Dit verschilt natuurlijk wel per hondenras.

Vanaf welke leeftijd is mijn hond senior?

Gemiddeld ligt de leeftijd waarop jouw hond als senior wordt beschouwd, rond het zevende levensjaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*