5x Beste Vetbed

Een vetbed is een kleedje voor je hond met meerdere lagen. Deze lagen absorberen makkelijk vocht en behoudt de warmte. Hierdoor blijft jouw hondje altijd warm en droog. Een vetbed is fijn voor honden, maar kunnen ook geschikt zijn voor nestjes, puppy’s en honden die incontinent zijn. Dankzij een vetbed kunnen honden fijn en ontspannen slapen, waar je ook bent. Wil jij ook een vetbed kopen om jouw hond te voorzien van een goede nachtrust? Wij zetten hieronder de vijf beste vetbedden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste vetbedden

Adori vetbed

Het vetbed van Adori is gemaakt van een imitatieschapenvacht. Dat maakt de deken heerlijk zacht en comfortabel. De deken pluist niet. De vetbedden zijn verkrijgbaar in meerdere maten. Je kunt het vetbed eenvoudig opvouwen, zodat jouw trouwe viervoeter ieder moment kan genieten van de zachte deken.

Beeztees vetbed

Als jouw hond eenmaal gewend is geraakt aan het vetbed van Beeztees, kan ‘ie niet meer zonder. Ook kun je het vetbed gebruiken als trainingsmat bij de puppycursus. Het vetbed kun je eenvoudig uitwassen in de wasmachine. Daarnaast zijn de afmetingen zo gemaakt, dat het vetbed precies past in een bench. Het vetbed is in verschillende maten beschikbaar in twee kleuren.

Lovely Nights vetbed

Lekker slapen wordt gegarandeerd met het vetbed van Lovely Nights. Het dekentje bestaat uit polyester en acryl, zodat jouw viervoeter een warm plekje heeft. De onderkant van het vetbed heeft een anti-sliplaag, zodat het dekentje op zijn plek blijft. Met grijze biezen aan de zijkant is het vetbed netjes afgewerkt. Het vetbed is verkrijgbaar in verschillende maten.

Topmast vetbed

Dankzij het zachte materiaal van het vetbed van Topmast wordt warmte opgeslagen. Zo kan jouw hond lang genieten van een warm plekje. Ook laat deze deken water door en is het anti-allergeen. De onderkant van het vetbed is voorzien van een anti-sliplaag, zodat jouw hond niet de hele kamer door kan sjezen. Dankzij de hoge polen van 2,8 centimeter is het vetbed van hoge kwaliteit.

Trixie vetbed

Het vetbed van Trixie kan op maat geknipt worden. Ideaal als jouw pup zich in een groeispurt bevindt! Dankzij het polyester-materiaal is het vetbed ook geschikt voor oudere honden en nestjes die het optimale comfort opzoeken. Je kunt het vetbed makkelijk uitwassen op 95 graden, waardoor het vetbed ook geschikt is voor honden met allergieën. Daarnaast heeft het vetbed een anti-sliplaag aan de onderkant.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een vetbed?

Allereerst creëer je met een vetbed een plekje voor de hond waar hij zich thuis kan voelen. Ook kun je het vetbed makkelijk meenemen onderweg, omdat je het dekentje op kunt vouwen. Daarnaast is het vetbed voorzien van materiaal dat bacteriën tegengaat. Ten derde zorgt een vetbed ervoor dat de kou niet door de grond naar boven trekt. Dit is fijn voor honden die zere gewrichten hebben. Als laatst is een vetbed gemaakt van ademend materiaal en ze zijn meestal absorberend. Dit laatste is ideaal voor als jouw hond (nog) niet zindelijk is.

Voor welke honden is een vetbed geschikt?

Vetbedden zijn over het algemeen geschikt voor elke hond, maar zijn voornamelijk ideaal voor puppy’s en oudere honden. Puppy’s die pasgeboren zijn, kunnen nog niet goed hun eigen lichaamstemperatuur regelen. Omdat het vetbed goed warmte vasthoudt en vocht doorlaat, wordt de warmte in de nestjes behouden. Voor oudere honden met bijvoorbeeld artrose kan een vetbed fijn zijn, omdat een vetbed lekker warm blijft wat een verlichtend effect heeft op de spieren. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een vetbed?

Als je een vetbed wil kopen, kun je letten op de volgende aspecten:
– Kwaliteit: Als je een vetbed koopt, is het belangrijk dat het vetbed zijn warmte behoudt en dat het vocht opslaat;
– Grootte: In sommige gevallen kun je het vetbed bijsnijden. Toch is het handig als het vetbed niet te groot en niet te klein is, want je hond moet er wel fijn op kunnen slapen;
– Dikte: Kleine honden vinden het vaak fijn als een vetbed niet heel dik is, terwijl grotere honden behoefte hebben aan een wat dikker vetbed;
– Anti-slip: Als je wil voorkomen dat jouw hond niet wegglijdt door de woonkamer, kan een vetbed met anti-sliplaag handig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*