De 10 populairste hondenrassen in Nederland
Ben je een hondenliefhebber en benieuwd of jouw smaak overeenkomt met die van anderen? Bekijk dan hieronder de 10 populairste hondenrassen die Nederland rijk is. De lijst werd gemaakt op basis van het aantal ingeschreven pups bij de Raad van Beheer.

De top drie

Heel veel mensen houden van de Labrador Retrevier, want hij prijkt bovenaan het lijstje. Logisch. Een blik op deze lieve, trouwe, geduldige viervoeter zegt al genoeg. Bovendien is dit de perfecte gezinshond, want zijn speelse karakter is heel goed combineerbaar met kinderen. De Labrador Retriever wordt ook vaak gebruikt als jachthond, reddingshond of blindengeleidehond. Hij wordt in het overzicht op de voet gevolgd door de Duitse Herdershond. Een compleet ander type. De uitdrukking hondstrouw zijn is wellicht van hem afkomstig. Deze moedige en intelligente hond is enorm gehoorzaam, vandaar ook dat hij ingezet wordt als politiehond en waakhond. Op plaats drie vinden we nog een Retriever, namelijk de Golden Retriever. Net zoals zijn neefje de Labrador is dit een perfecte gezinshond. Hij is erg gehoorzaam, slim en houdt van allerlei spelletjes.
Plaatsen vier tot zeven

Hou je van een grote hond? Dan is de Berner Sennenhond op plaats vier iets voor jou. Hij is rustig, ietwat log, gehoorzaam en perfect te combineren met een gezin. De Staffordshire Bull Terrier op plaats vijf heeft niet steeds een goede reputatie en hij heeft ook zijn looks niet mee. En toch kan dit de perfecte gezinshond zijn, op voorwaarde dat hij goed wordt opgevoed. Ooit werd dit ras gefokt voor stierengevechten, vandaar zijn kracht. Er komt wel wat bij kijken om van deze hond een sociaal beest te maken. Op plaats zes heeft één van de kleinste honden een plaatsje veroverd: de Chihuahua, korthaar en langhaar. Onderschat hem niet: hij is klein maar dapper. Van niemand heeft hij schrik, ook niet van zijn grote hondenvrienden. Misschien is hij niet de beste keuze voor een gezin met kinderen, want hij is nogal teer. De Boxer bekleedt plaats zeven. Deze dappere en vriendelijke hond vol energie is vooral erg trouw aan zijn baasje.

Ook in de top tien

De Franse Bulldog – gek op aandacht en eigenwijs – staat op plaats acht. Op plaats negen vinden we de Cavalier King Charles Spaniel. Deze actieve en aanhankelijke, blije viervoeter gaat perfect samen met kinderen. En de Engelse Bulldog sluit de rij. Hij is een echte aandachtstrekker. Opletten met dit ras, want er zijn vaak gezondheidsproblemen.

Al gedacht aan een verzekering voor je dierenvriend?

Je wil het allerbeste voor je huisdier, niet? Sluit dan een huisdierenverzekering af. Eigenlijk is dit een zorgverzekering, maar dan voor dieren. Zo kom je nooit voor torenhoge kosten te staan en kan je met een gerust gemoed genieten van je hond. Een ongeluk of ziekte? Snel gebeurd. Vooraleer je beslist welke huisdierenverzekering je neemt, kan je best even een hondenverzekering vergelijken. Er is best wel wat verschil tussen aanbieders en meestal heb je ook telkens de keuze uit verschillende pakketten. Een hondenverzekering vergelijken loont dus zeker de moeite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*