De beste manieren om wandelen met je hond leuker te maken

Volgens de experts in puppycursussen is de dagelijkse wandeling een essentieel onderdeel van de training van een hond. Dit komt omdat ze je hond de mogelijkheid bieden om de wereld te verkennen en te leren en goede gewoonten te ontwikkelen. Het helpt manieren te vinden om wandelingen in hun dagelijkse routine op te nemen en manieren te bedenken om het leuker en productiever te maken. Ga bijvoorbeeld spelen in een online casino echt geld op je mobiel terwijl je een wandeling maakt met je hond, al kun je ook de onderstaande manieren hiervoor gebruiken. 

Verander je looptempo 

Het verhogen van de snelheid van je wandeling is een uitstekende manier om je pup bezig te houden. Je kunt in een langzamer tempo beginnen, doorgaan met stevig wandelen, gevolgd door joggen. Observeer ook waar je hond de voorkeur aan geeft, zodat je meer te weten kunt komen over hun gedrag.

Laat je hond ontdekken

Wandelingen zijn een uitstekende fysieke oefening voor je pup. Ze helpen ook om ze mentaal gestimuleerd te houden. Het is de tijd dat je hond eropuit gaat en de wereld ontdekt, daarom moet je hem laten rondsnuffelen. De specialisten in de meeste peuterspeelzalen voor puppytraining raden aan om tijdens je wandeling 2-3 snuffelpauzes toe te voegen om ze bezig te houden. 

Pas je route aan

De experts in puppycursussen zijn van mening dat het af en toe veranderen van de routes een effectieve manier is om hondenwandelingen leuker te maken. Door ze door een andere buurt te laten lopen, kun je wat afwisseling toevoegen aan je wandelroutine. Dit geeft je pup de mogelijkheid om nieuwe dingen te ontdekken en de dagelijkse wandelingen aangenamer te maken. 

Neem lekkernijen mee

Het meenemen van lekkernijen voor hondenwandelingen is een uitstekende manier om ze leuker te maken. Je kunt snelle spelletjes spelen, zoals wat lekkers in het gras gooien en je pup aanmoedigen om ze te lokaliseren. Dit zal hun snuffelvermogen verbeteren en mentale stimulatie geven. 

Laat je hond voorop lopen

Een makkelijke manier om je hond het lopen interessanter te maken, is hem de richting te laten bepalen. Dit zal je helpen meer te weten te komen over hun gedrag, inclusief wat hen interesseert. Door deze gegevens te gebruiken om hun trainingsroutine te beheren, kun je ze het gewenste gedrag aanleren en een goede relatie opbouwen. 

Ga naar het park

Je puppy meenemen naar een park in de buurt is een geweldige manier om wandelingen voor hem spannender te maken. Laat ze nieuwe geuren en locaties verkennen en vinden. Je kunt ook een vriend uitnodigen, zodat je puppy kan genieten van het extra gezelschap en kan wennen aan nieuwe mensen.

Houd snelle trainingssessies

Als je met je pup wandelt, kun je basisgehoorzaamheid oefenen, inclusief commando’s zoals liggen, blijven en volgen. Door je hond te trainen om je instructies op te volgen terwijl je met het dier wandelt, zelfs te midden van afleiding, zal zijn impulscontrole toenemen en zijn focus worden verscherpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*