Een hondenverzekering afsluiten: hoe werkt dat?
In Nederland is het niet verplicht een verzekering af te sluiten voor je hond. Je mag dit dus zelf bepalen. Er kan nog wel eens twijfel bestaan over het afsluiten van een hondenverzekering. Er hangen namelijk wel een hoop voordelen aan het afsluiten van een hondenverzekering, maar toch zitten er ook een paar nadelen aan. En als je een verzekering wilt afsluiten voor je hond, hoe werkt dat dan?
Wat is eigenlijk een hondenverzekering en hoe werkt het?

Een verzekering voor je hond kun je vergelijken met je eigen zorgverzekering. De meeste hondenverzekeringen bestaan ook uit een basisverzekering (deze verzekerd de meest voorkomende zaken) en aanvullende verzekeringen (extra zaken verzekeren zoals sterilisatie). Je betaald elke maand premie. Hoe hoog deze premie is ligt aan het pakket wat je kiest. In ruil voor deze premie zal de verzekeraar de ziektekosten dekken. Wat er allemaal vergoed wordt ligt ook aan het pakket wat je kiest bij de verzekeraar. Bij een hondenverzekering heb je, net als met een reguliere zorgverzekering, te maken met eigen risico. Hondenverzekeringen vergoeden tot een bepaald bedrag per jaar. De hoogte van dit bedrag verschilt per verzekeraar en pakket.

Voordelen van een hondenverzekering

Een hondenverzekering zorgt voor zekerheid. Als er iets met je hond aan de hand is weet je zeker dat hij de juiste zorg krijgt. Als je niet bent verzekerd en er is iets met je hond kunnen de kosten hoog oplopen. Dus je hebt ook niet snel onverwachtse kosten. Hondenverzekeringen zijn daarnaast erg goedkoop. De meeste verzekeringen kosten tussen 10- en 40 euro per maand. Daarnaast hoef je niet te betalen om je hond te laten inslapen.

Nadelen van een hondenverzekering

Toch zitten er ook een aantal nadelen aan het afsluiten van een hondenverzekering. Zo kan het zijn dat je jarenlang premie betaald en er nooit iets met je hond aan de hand is. Dan is de betaalde premie simpelweg weggegooid geld. Daarnaast blijf je altijd een eigen risico betalen. De hoogte is afhankelijk van de zorgverzekeraar (meestal rond de 20% van het totale bedrag). Het is belangrijk goed te kijken naar wat er precies allemaal wordt gedekt. Ook moet je kijken naar de meest voorkomende kwalen van jouw hondenras. Soms is het zo dat een bepaalde aandoening niet wordt verzekerd. Hier moet je dan een aanvullende verzekering voor afsluiten.
Tot welke leeftijd kan een hond verzekerd worden?

Bij de meeste verzekeraars kun je je hond verzekeren tot het 8e levensjaar. Toch zijn er ook verzekeringen waarbij je je hond op elke leeftijd kunt verzekeren. Hoe ouder je hond is hoe hoger de premie is die je moet betalen. Dus als je je hond wilt verzekeren doe dit dan zo vroeg mogelijk. Verzeker daarnaast je hond alleen als hij nog gezond is. Behandelingen van aandoeningen die je hond al had voor het afsluiten van de verzekering worden niet vergoed. Via Totaalbesparen.com kun je gemakkelijk dierenverzekeringen vergelijken.

1 comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*