Jonge kinderen leren om te gaan met honden
Home » Blog » Jonge kinderen leren om te gaan met honden   Net zoals honden moeten worden getraind, doen kinderen dat ook. Op de vroegste leeftijd kun je beginnen met het leren van de basisprincipes van het respecteren van dieren en hun grenzen. Een nietje rond ons huis was ” Tails Are Not for Pulling ” van Elizabeth Verdick, wiens titel een handige uitdrukking is om te herhalen wanneer een ruk van een lichaamsdeel op handen is.
In mijn huis generaliseerde de anatomie echter niet. Op een dag vond ik de 3-jarige Allie gehurkt naast Blitz, die languit op zijn zij lag, lang voorbij zijn aanvankelijke ongerustheid over de kinderen; in feite, zoals het babysitterverhaal laat zien, stelde hij zich nu hun persoonlijke mascotte voor. Terwijl ik voorbijliep, stak Allie de hand naar Blitz, die plotseling zijn hoofd ophief, vervolgens zuchtte en het op de grond liet vallen.
‘Wat heb je gedaan?’ Vroeg ik aan Allie, die er erg blij uitzag met zichzelf. “Ik kneep in zijn achterste,” kondigde ze trots aan, wijzend op zijn testikels.

Dat leidde tot een geïmproviseerde discussie ‘Testikels zijn niet voor trekken’, die op hun beurt leidden tot een verkenning van fysiologische geslachtsverschillen. Dat is het mooie van honden: de hele tijd naakt zijn, het zijn geweldige springplanken voor de “vogels en bijen” discussies die sommige volwassenen zo nerveus maken.

Reality check

Zoals het sleepbootspel van Allie maar al te duidelijk laat zien, gebeuren er mogelijk gevaarlijke situaties tussen kinderen en honden. Zelfs het best opgevoede kind is af en toe ongehoorzaam, zelfs de meest betrouwbare besluit om te zien hoe het voelt om de regels te overtreden. Ik had het geluk dat ik een goed gehumeurde hond had met een hoge tolerantie voor zijn persoonlijke ruimte tussen zijn ‘roedel’.

Ik herinner me een aantal jaren terug, met een tragisch verhaal voor de krant waar ik destijds voor werkte. Een klein meisje was in de achtertuin dood gewurgd door de familie Golden Retriever . De hond speelde aan haar sjaal – het was een compleet bizar ongeluk.

Ik heb destijds experts en gedragstherapeuten geïnterviewd, van wie er een zeker aankondigde dat ouders ervoor moeten zorgen dat kinderen en honden nooit zonder toezicht worden achtergelaten. Ik vroeg of ze kinderen had. Natuurlijk deed ze dat niet.

Als je kinderen hebt, weet je dat het soms gewoon onvermijdelijk is om de twee soorten samen te laten – al is het maar voor een minuut om wat wasgoed naar de kelder te rennen of het diner op het fornuis te controleren. Het leven gebeurt. Voortdurend toezicht is ideaal, maar soms kun je niet alles onder controle hebben. Dat is geen berusting – dat is de realiteit.

En 99 procent van de tijd gaat alles absoluut perfect. Maar dan zijn er die zeldzame, tragische gebeurtenissen die ons eraan herinneren dat de term ‘gezelschapshond’ twee delen heeft. Houd ervan zoals wij, dit zijn dieren, met scherpe tanden en instincten die we soms niet kunnen voorspellen. Wees altijd voorzichtig. Je doet zowel je kinderen als je hond een plezier om zo conservatief mogelijk te zijn en zoveel mogelijk toezicht te houden, vooral als je kinderen in huis bezoekt. Gebruik bij twijfel de kist . Een bel kan niet worden losgelaten, een ei kan niet worden ontcijferd – en sommige “fouten” van een anders stabiele en liefhebbende hond kunnen een zware tol eisen.

Leer kinderen om de hond aan te spreken

Op elke leeftijd zullen kinderen nieuwe vragen hebben over hun interacties met de familiehond, en je moet je antennes erop voorbereiden. Alleen deze week, Stephen, nu 8, liet me jammerlijk weten dat onze nieuwste puppy, Gigi, hem niet langer leuk vond omdat ze naar hem snakte. Toen ik Stephen vertelde dat Gigi mondig werd omdat ze met haar bezoekende broer Duke had gespeeld en honden worstelen met hun mond net zoals hij en zijn zussen met hun handen doen, brak hij in een grote grijns. Gigi vond hem niet alleen leuk, besefte hij; ze probeerde met hem te spelen.

Op jonge leeftijd heb ik mijn kinderen het commando ‘Zoek naar hoge grond’ geleerd. Dit is handig als ze aan een kaasstok knabbelen en omringd zijn door een menigte rode vacht; staande op de bank, mozzarella omhoog gehouden als de toorts van Lady Liberty, hebben ze een kans om het te houden. Maar de ‘high ground’-mantra werkt altijd wanneer twee honden spelen en de actie intens lijkt, of wanneer een nieuwe hond langskomt en in de roedel wordt geïntroduceerd. De kinderen moeten begrijpen dat wanneer er veel opwinding is bij de honden, ze uit de weg moeten gaan, anders raken ze verward en raken ze per ongeluk gewond als de dingen escaleren.

Een ander ding dat ze leerden was hoe hun gedrag ongewenste reacties van de honden kon opwekken. Als ze piepen en rennen, is de kans groot dat de nieuwe puppy zou achtervolgen en proberen ze te betrekken met die haarscherpe melktanden. Ze leerden hoe ze de tepels van een puppy konden berispen door speelgoed aan te bieden en, naarmate ze ouder werden, een humper te ontmoedigen. (Geef een luide, diepe, “NEE!” En bop op het hoofd, meer dan eens indien nodig. Ik ben helemaal voor positieve versterking, maar wanneer ik een 90-pond mannelijke Ridgeback heb op zoek naar een hormoonknuffel met een 70- pond tweederangs, we doen wat werkt. En dat werkt.)

Gebruik de behulpzaamheid

Jongere kinderen houden ervan helpers te zijn en de mijne proberen zelfs de meest alledaagse taken uit te voeren: Kongs vullen met pindakaas; washandjes bevochtigen, wringen en bevriezen wanneer de tandjes volledig kantelen; de waterbak vullen – en omhoog, en omhoog …
De kinderen hebben geleerd om te vragen: “Hebben de honden al gegeten?”, Wat een signaal is dat ze debatteren over het toestaan ​​van een hondenkus op de lippen. Onze thuisregel is geen gezichtscontact gedurende één uur nadat de honden hebben gegeten.

Als ik een nestje had, kon ik niet om betere puppy-socializers vragen . Mijn kinderen zitten constant in de werpkist. Ze vinden het heerlijk om met de puppy’s om te gaan, ze een naam te geven en hun verschillen in uiterlijk en temperament op te merken. Ze zijn er nooit zonder toezicht en hebben geleerd zachtaardig te zijn; als ze een regel overtreden, verliezen ze hun boxrechten. Dit resulteert in puppy’s die zijn geprogrammeerd om van kleine kinderen te houden; als volwassen honden, wanneer ze een klein mensje zien, zelfs aan de horizon, waggelen en wiebelen ze in vreugde.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat kinderen, net als honden, individuen zijn. Mijn jongste dochter, Krista, kon de honden meenemen of achterlaten. Ik vermoed dat zowel de natuur als het koesteren een handje hebben om ‘hondje’ te zijn: sommige kinderen zijn gewoon meer aangetrokken tot deze harige mensen dan anderen, en dat is OK.

Kip of het ei?

Wat is de betere aanpak: eerst je hond pakken en dan de kinderen toevoegen? Of de hond als puppy aanschaffen zodra de kinderen oud genoeg zijn, zodat er geen aanpassingsproblemen zijn?

Moeilijke oproep, en een zeer individuele. Je kilometerstand kan variëren, maar na beide te hebben gedaan, moet ik zeggen – althans met jongere kinderen – dat de eerste het beste voor mij werkte, zonder twijfel. Ik heb drie Ridgebacks aan mijn huishouden toegevoegd sinds ik mijn kinderen had en ik kan eerlijk zeggen dat de hoeveelheid tijd die ik besteedde aan trainen en socialiseren met mijn eerste honden aanzienlijk minder was. Niet om te zeggen dat mijn latere honden hooligans zijn, maar in de push-me-pull-you die ouderschap is, kun je niet alles doen.

Het hebben van honden geeft je eerst de kans om er ten volle van te genieten, hun eigenaardigheden en eigenaardigheden te leren en de basis voor de relatie te leggen voor de uitdagingen die kinderen en een groeiend huishouden met zich meebrengen.

Een ander voordeel om kinderen in een huishouden met honden te brengen, is het voordeel van het immuunsysteem. Studies tonen aan dat kinderen die opgroeien met honden (en katten) minder kans hebben op het ontwikkelen van astma en allergieën voor een breed scala aan allergenen, maar – hier is de clincher – blootstelling tijdens het eerste levensjaar is de sleutel. Daarna zijn de preventieve voordelen sterk verminderd.

Ken het hondenras

Ridgebacks zijn de complete familiehond, en zodra de mijne hun definitie van ons gezin opnieuw had gekalibreerd, waren we in voor een soepele vaart. Mijn baby’s waren vreemde dingen voor Blitz totdat hij zich in de loop van de tijd realiseerde dat ze van ons waren . Toen hij dat eenmaal begreep, werd hij hun vriend, hun beschermer en hun dierbare vriend.

Andere rassen kunnen verschillende standaardinstellingen hebben. Mastiffs zijn bijvoorbeeld vastgebonden om vrouwen en kinderen te aanbidden, zelfs degenen die ze niet kennen; ze zijn misschien sneller dan mijn Ridgebacks om nieuwe leden van de menselijke roedel te omarmen. Terriers hebben daarentegen soms minder geduld met kleine kinderen. Nogmaals, uw fokker of een betrouwbare trainer kan u helpen een aantal van deze vragen op te lossen, of u een diepgaande evaluatie geven als uw hond een mix is, of een redding van een ras of combinatie waarvan u de geschiedenis misschien niet kent.

Het naar het volgende niveau brengen

Omdat ik zoveel tijd op hondenshows doorbreng , wilde ik er een familieaangelegenheid van maken. Ik heb een speciale ‘hondenshow-tas’ in de auto met spellen en boeken waarmee alleen kan worden gespeeld tijdens een hondenshow. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kinderen worden afgeleid als ik laat zien – verwoede oproepen van ‘Mama! Mama! Hij sloeg me! ”Op de go-round doen niet veel voor mijn ringpresentatie – maar is ook een stimulans om überhaupt te gaan.

Stephen en Allie zijn begonnen met het afhandelen van lessen, en ik probeer ze te belonen met positieve bekrachtiging: een reis door de drive-up voor een feestelijke smoothie, of een kans om te communiceren met (en soms een paar rondjes te doen met) andere honden in de klas, inclusief ‘exotische’ rassen zoals Leonbergers en Berner Sennenhonden. Het grootste voordeel voor hen wordt echter verteld door de instructeur dat ze het werk beter hebben afgehandeld dan ik. Ahum.

Het leren van de mechanica van elke hondensport, van behendigheid tot gehoorzaamheid, kan overweldigend zijn – zoveel nuances om te beheersen – en hierbij zijn de basisprincipes van hondentraining van toepassing: deel de taak op in kleine stukjes. Leer de stukken achteruit. Beloon elke prestatie. Niet fixeren op de onvolkomenheden. Niet boren. Maak het leuk .

Stap achteruit

Kinderen en honden zijn veel werk, beide kunnen spectaculaire rommel maken als ze niet goed worden begeleid, en het kost veel tijd om ze goed op te voeden. Ze brengen al je tekortkomingen aan het licht, omdat je in de crisis van het aan de orde stellen van oude patronen en programmering confronteert waardoor je ook aan jezelf werkt.

Maar hun gave is hun viscerale genot in de wereld die velen van ons volwassenen lang geleden uit het oog verloren. Als je kijkt naar een relatie tussen een kind en haar hond – de gefluisterde vertrouwelijkheid, het vrolijke spelen, het pure plezier om samen in het gras te rennen – ontdek je opnieuw waar het allemaal om draait.

En terwijl de honden grijs worden en vervolgens wit en dan niet meer – Blitz is vorig jaar geslaagd en Diva wordt met de minuut ouder, lijkt het – ik heb geen betere verklaring voor de kinderen dan die ik mezelf geef: de honden vertrekken om ruimte te maken voor de nieuwe om te volgen, om ons een nieuwe infusie van vreugde en verwondering te geven over dit prachtige, zich ontvouwende wonder dat leven wordt genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*