Omgaan met het verlies van een hond
Home » Blog » Informatief » Omgaan met het verlies van een hond

  Voor iedereen die de dood van een huisdier treurt, kan de pijn overweldigend zijn. Veel hondenbezitters zien hun hondengenoten veel meer dan een dier – voor hen zijn ze gezinsleden. Het verliezen van je beste vriend is hartverscheurend en kan een diep gevoel van leegte en verlies achterlaten.

Het verliezen van een hond

Iedereen behandelt verdriet anders, maar dat maakt de dood niet minder pijnlijk. Sommige mensen vinden het moeilijk om hun gevoelens te uiten, omdat niet iedereen om hen heen de ernst van het verlies begrijpt, vooral als ze nog nooit een eigen hond hebben gehad.
Lynette Whiteman, een verzorger die een therapiehondprogramma uitvoert voor ouderen en mensen met dementie in New Jersey, heeft door haar professionele werk en persoonlijke verliezen geleerd dat een ondersteunend familielid of vriend om mee te praten helpt bij het rouwproces. “Mensen die geen hondenliefhebbers zijn, begrijpen niet wat het probleem is, en dat kan erg schadelijk zijn,” zegt ze.

Moira Anderson Allen , auteur van ” Omgaan met verdriet over het verlies van uw huisdier ,” voegt eraan toe: “Als iemand dit soort relatie nog nooit heeft meegemaakt, weten ze echt niet hoe belangrijk het is voor degenen onder ons die dat hebben.”

Word lid van een steungroep voor huisdieren verlies

In onze tijd van droefheid hopen we op iemand die medelevend is, zelfs als die persoon niet begrijpt waarom we treuren. Maar zoals Allen aangeeft, is het soms moeilijk om die steun te vinden.

Heidi McBain , een erkende professionele adviseur in Texas, stelt voor om gelijkgestemde mensen te zoeken die zijn geweest waar je bent. “Social media en online groepen zijn goede plaatsen om te beginnen”, zegt ze. Ook bieden privétherapie en ondersteunende hotlines en / of groepen een veilige plek om contact te maken met anderen die soortgelijke ervaringen meemaken.

“Het is belangrijk om te begrijpen dat je niet alleen moet treuren”, zegt Mary Brosnan, een maatschappelijk werkster en leider van de groep. “Het belangrijkste dat je uit een groep kunt halen, is het gevoel dat er niets mis is met je omdat je je voelt zoals jij.” Naast het zoeken naar ondersteuning, zijn er eenvoudige manieren om het geheugen van uw geliefde huisdier te eren .

  • Herdenk zijn leven: een van de beste manieren om sluiting te vinden is om een ​​herdenkingsdienst te houden. Of u nu ervoor kiest om uw hond te begraven of zijn as te strooien op een plek die een speciale betekenis heeft, een herdenkingsdienst geeft u en uw gezin de kans om afscheid te nemen.
  • Maak een erfenis: plant een boom of bloemen op de favoriete plek van uw hond; noem een ​​ster ter ere van hem; maak een schaduwdoos met items zoals een kraag, speelgoed of deken; een portret laten weergeven; of word creatief met de foto’s van uw hond door een plakboek te maken. “Dit zijn enkele van de ideeën die ik heb gedeeld met mensen met wie ik werk”, zegt Afton Strate , een erkend klinisch huwelijks- en gezinstherapeut.
  • Begin nieuwe tradities: op de verjaardag van je hond, erken zijn leven door vrijwilligerswerk te doen bij een lokaal asiel of doneer aan een dierenrijk in zijn naam, suggereert Strate. 28 augustus markeert Rainbow Bridge Herdenkingsdag , dus neem even de tijd om terug te blikken op de vreugde, het gelach en de onvoorwaardelijke liefde die hij in je leven bracht.
  • Professionele foto’s: het hebben van foto’s van uw hond is onbetaalbaar, vooral nadat hij is overleden. Jenna Regan , een professionele huisdierenfotograaf in de omgeving van Dallas en Fort Worth, fotografeert vaak honden aan het einde van hun leven. “Ik heb veel klanten gehad die me specifiek inhielden om de laatste, en vaak eerste, professionele foto’s van hun hond te maken,” zegt ze. “Mijn klanten vertellen me dat het hebben van deze foto’s van gelukkige momenten samen veel voor hen betekent, en de ervaring plus de resulterende afbeeldingen helpen hen door het rouwproces.”
Rouwen honden?

Wanneer je een huisdier verliest, kan het ook moeilijk zijn om huisdieren te overleven . Dr. Mary Burch , directeur van het AKC Family Dog Program en een gecertificeerde gedragstherapeut voor dieren, wijst erop dat honden hun verdriet op verschillende manieren tonen. Ze kunnen lusteloos en minder actief worden, een verminderde eetlust hebben of in de buurt van het bed of de favoriete plek van het overleden dier blijven.

Eigenaren kunnen hun overlevende hond helpen omgaan door hem veel liefde en aandacht te geven. Dr. Burch stelt voor om samen nieuwe activiteiten uit te proberen, zoals een basistraining zoals het Canine Good Citizen- programma van AKC , of zelfs een wandeling. Het doel is om dingen te vinden om met je hond te delen terwijl jullie beiden rouwen.

Hoe lang verdriet duurt, varieert voor iedereen. Voor sommigen kan het eerder pijn doen dan een nieuwe hond eerder in huis brengen. Voor anderen duurt het langer om hun harten en huis weer te openen. Vergeet niet dat het volkomen natuurlijk is om te rouwen om het verlies van een hond, en je bent nooit alleen in je verdriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*