Zijn er honden die hypoallergeen zijn?
Home » Blog » Zijn er honden die hypoallergeen zijn?   Dus je wilt een hond maar geen allergie aanval krijgen wanneer je er in de buurt bent? Je bent niet alleen! Volgens het American College of Allergy, Astma en Immunology is maar liefst 10% van de bevolking in de VS allergisch voor honden. Hoewel geen enkele hond 100% hypoallergeen is, is het mogelijk om minder allergene hondenrassen te vinden.
Deze honden hebben een voorspelbare, niet-afstotende vacht die minder huidschilfers produceert. Huidschilfers, die vasthouden aan dierenharen, zijn de oorzaak van de meeste huisdierenallergieën bij mensen. Hoewel honden die hypoallergeen zijn niet echt bestaan, maken veel rassen het mogelijk om te genieten van het gezelschap van een hond, zelfs als u last heeft van allergieën.
Er zijn ook manieren om je huis voor te bereiden om allergenen op afstand te houden als je een hond hebt. Zorg ervoor dat je het bed van je huisdier vaak wast, volg zijn verzorging en laat hem niet op je bed slapen. Het is ook nuttig om zware tapijten en gordijnen te verwijderen die huidschilfers kunnen vasthouden. Stofzuigers voor dierenhaar helpen ook bij het verwijderen van allergenen, en sommige kunnen zelfs het haar en huidschilfers van uw hond verzorgen!

Beste rassen voor mensen met een allergie

Afghaanse windhond

Afghaanse windhonden staan ​​bekend als afstandelijk en waardig. Ze vereisen regelmatige lichaamsbeweging en verzorging. Ze moeten twee keer per week worden gebaad en geborsteld.

Amerikaanse Haarloze Terriër

De Amerikaanse Haarloze Terriër is een levendige, vriendelijke en intelligente metgezel. Het ras doet het goed met kinderen en is ook goed voor stadsbewoners vanwege hun minimale trainingsbehoeften – regelmatige wandelingen en indoor speeltijd zijn voldoende. Ze hebben ook regelmatig baden en nagels knippen nodig.

Bedlington Terrier

De zachte, lieve Bedlington Terrier staat bekend om zijn krullende, wollige vacht die lijkt op die van een lam. Het ras heeft geen intensieve oefening nodig – normale speeltijd en dagelijkse wandelingen zijn voldoende.

Bichon Frise

De Bichon Frise is een van nature zachte, vrolijke, speelse hond die van activiteit houdt. Het haar van de Bichon groeit voortdurend en werpt niet af, dus regelmatig verzorgen is belangrijk om matten te voorkomen.

Chinese Naakthond

De Chinese Naakthond is een waakzame, speelse hond die gedijt op menselijk gezelschap. Ze zijn klein en doen het goed in gezinnen met zachte kinderen. Chinese Naakthonden werpen weinig tot geen haar.

Coton de Tulear

De Coton de Tulear is een kleine, winterharde hond die blij is, graag wil behagen en loyaal is. Het ras kan goed opschieten met andere honden en kinderen. Hun lange vacht vereist dagelijkse verzorging.

Reuze Schnauzer

De Reuze Schnauzer is intelligent en kan territoriaal zijn en van nature een beschermend gevoel voor zijn gezin hebben. Het ras heeft veel beweging nodig en houdt ervan om werk te doen. Ze hebben regelmatig verzorging nodig.

Ierse Water Spaniel

Dit sterke, intelligente ras is de clown van de spanielfamilie. Ierse waterspaniels zijn actief en energiek en hebben dagelijkse oefening nodig. Hun waterafstotende dubbele laag moet om de paar weken worden geborsteld.

Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is energiek en houdt van plezier. Het ras maakt deel uit van een actief gezin dat dagelijks kan bewegen. Hun jassen moeten regelmatig worden geborsteld en getrimd.

Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo is een gelukkige hond met veel energie, die veel activiteit nodig heeft. Ze zijn aanhankelijk en toegewijd aan hun eigenaars. Hun dikke krullende vacht is vergelijkbaar met die van een poedel. Ze moeten worden bijgesneden en regelmatig worden geborsteld om matten te voorkomen.

Maltezer

Hoewel klein, staat de Maltezer bekend als dapper, speels en onverschrokken. Ze hebben lang, zijdeachtig wit haar dat dagelijks moet worden geborsteld om matten te voorkomen.

Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer heeft een natuurlijk beschermend karakter waardoor hij een geweldige waakhond is. Het ras is slim en vrolijk en past zich goed aan verschillende leefomgevingen aan. Hun dubbele vacht moet worden geknipt.
Peruaanse Inca Orchid

De Peruaanse Inca Orchid kan haarloos of gecoat zijn – de haarloze variëteit doet het goed bij mensen met allergieën. Ze zijn ook verkrijgbaar in drie verschillende maten small, medium en large. Het ras is loyaal en beschermt zijn familie. Ze hebben ook veel energie en hebben regelmatig activiteit nodig. Ze hebben minimale verzorging nodig.

Poedel

De poedel is verkrijgbaar in drie groottes: standaard, miniatuur en speelgoed. Het ras is uitzonderlijk slim en actief en heeft dagelijkse beweging nodig. Hun handelsmerk vacht vereist regelmatige professionele verzorging.

Portugese Waterhond

Een atletisch ras, de Portugese Waterhond heeft krachtige dagelijkse oefening nodig en zou het beste doen met een zeer actief gezin. PWD’s zijn intelligente, loyale werknemers. Hun waterdichte jas vereist regelmatig onderhoud.

Soft Coated Wheaten Terrier

Deze gelukkige hond is actief en heeft dagelijks veel beweging nodig. Het ras past zich goed aan in de stad, op het platteland of in de buitenwijken en doet het goed met kinderen. Ze hebben een zijdeachtige, zachte vacht die regelmatig moet worden verzorgd om matten te voorkomen.

Spaanse Waterhond

De Spaanse Waterhond is een levendige, hardwerkende hond met natuurlijke beschermende instincten. Ze zijn een energierijk ras dat het beste doet met een actief gezin. Ze hebben weinig verzorging nodig voor hun krullende, wollige vacht. Borstelen is niet nodig, maar ze moeten minstens eenmaal per jaar worden afgeschoren.

Schnauzer

De Standard Schnauzer is een sociaal, aanhankelijk ras dat dol is op kinderen. Het zijn atletische honden die dagelijks moeten sporten. Hun baard en beenhaar moeten vaak worden geborsteld om matten te voorkomen.

Xoloitzcuintli

De Xoloitzcuintli is verkrijgbaar in drie maten: speelgoed, miniatuur en standaard. Ze komen ook in twee varianten – haarloos en gecoat. De haarloze heeft een gladde, taaie, beschermende huid en de coating heeft een korte, platte vacht. Ze zijn kalm, rustig en attent en kunnen ook afstandelijk zijn. Ze hebben matige lichaamsbeweging en verzorging nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*