5x Beste vlooienmiddel voor honden

Je vraagt je misschien af, wat is het beste vlooienmiddel voor honden? Daar kunnen de meningen over verdeeld zijn. We spreken ons dan ook niet uit over wat het beste middel is, dit is namelijk per hond weer anders. Waar het om gaat, is dat je je hond goed moet beschermen tegen vlooien. Je wil namelijk niet dat je hond continu moet krabben en last heeft van deze beestjes. Lees daarom op je gemak door welke vlooienmiddelen er zoal zijn en stem dan af wat je voor jouw hond kunt gebruiken. Sommige honden kunnen er niet goed tegen (bijv. vanwege ene allergie) en dan kan er altijd met een dierenarts gekeken worden welk vlooienmiddel dan voor je hond een optie is.

Lijst met 5 beste vlooienmiddelen voor honden

Het is belangrijk dat je je hond goed gaat beschermen tegen vlooien. Daarom kun jij vlooienmiddelen gebruiken die ervoor zorgen dat jouw hond goed beschermd is. Bekijk onze producten hieronder en dan kun je nagaan wat jij het beste kunt gebruiken voor jouw hond.

Beaphar vlooienband honden

Een vlooienmiddel voor honden waar de voorkeur naar uit kan gaan is bijvoorbeeld een Beaphar vlooienband voor honden. Je wil vlooien natuurlijk bestrijden bij je hond. De band werkt volledig na twee tot vier dagen en zal gedurende zes maanden werken. De band mag ook nat worden, dus ook al regent het, je kunt de vlooienband bij de hond gewoon laten zitten. De band is geschikt voor honden vanaf zes maanden.

Bolfo Gold 100 Anti Vlooienmiddel 

Het grote voordeel van Bolfo Gold is dat het een snelle werking heeft tegen vlooien en de larven van vlooien. Hierdoor worden veel vlooien dus al gedood voordat ze bloed zuigen en bijten. Het middel is eenvoudig toe te dienen, je druppelt namelijk de inhoud van een pipet tussen de haren van de hond. De hond zal nou vier weken beschermd worden tegen vlooien.

Advantage 250 Anti vlooienmiddel

Een snelwerkend middel tegen vlooien, larven van vlooien en luizen is Advantage. Het doodt al deze ongewenste dieren op je huisdier en je kunt het eenvoudig toedienen. Je druppelt namelijk de inhoud van het pipet tussen de haren van je hond. De hond zal dan vier weken beschermd zijn tegen vlooien.

Advantix 400/2000 Anti Vlooienmiddel 

Een ander vlooienmiddel wat je bij de hond kunt gebruiken is Advantix. Dit is een middel wat wordt ingezet tegen vlooien, larven van vlooien, muggen, teken, zandvliegen en bijtende luizen. Een hond is gedurende vier weken na toediening van het middel beschermd tegen al deze beestjes.

Frontline Combo – Anti vlooienmiddel en tekenmiddel

Frontline Combo wordt ook vaak gekozen als vlooienmiddel bij honden. Het is namelijk een middel wat gebruikt kan worden tegen vlooien en teken. Het doodt namelijk volwassen vlooien en teken, maar ook de eieren en larven van vlooien. Frontline Combo kan de vlooien binnen 24 uur doden en de teken en luizen 48 uur na de toediening van het middel.

Meest Gestelde vragen

Waarom moet ik een vlooienmiddel gebruiken voor mijn hond?

Moeten is het verkeerde woord, het is verstandig om je honden te beschermen met een vlooienmiddel. Op die manier krijgen de vlooien geen kans bij de hond. Er zijn ook combinatiemiddelen te koop zodat zowel teken als vlooien worden aangepakt. Met name in het hoogseizoen wordt dat aangeraden omdat dan de teken ook erg actief zijn.

Wat moet ik doen als mijn hond niet tegen een vlooienmiddel kan?

Er bestaan verschillende producten die verkocht worden als vlooienmiddel. Het is daarom altijd even passen en meten wat er het beste bij je hond past. Sommige honden doen het op product X goed en anderen beter op Y. Als je hond allergisch is voor een van de stoffen, dan is het altijd raadzaam om met de dierenarts te kijken wat alternatieve opties zijn, maar zorg dat je hond goed beschermd wordt.

Ik heb nog meer huisdieren, wat moet ik dan doen qua vlooienmiddelen?

Als je honden en katten hebt, is het verstandig om alle dieren tegelijkertijd te behandelen. Katten gaan vaak veel naar buiten en zwerven overal rond. Ze hebben dus een grotere kans om vlooien op te lopen. Zorg er daarom voor dat alle honden en katten binnen je gezin op tijd worden behandeld, zodat de vlooien geen kans krijgen. Het belangrijkste is dat de behandeling goed op elkaar aansluit en de ongewenste indringers geen kans krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*