Waarin gokken we op hondenraces?

In Nederland zijn hondenraces minder bekend. Maar in de UK en Amerika zijn het uitjes die elke week gehouden worden. In Dublin wordt zelfs twee keer per week in een speciaal stadion hondenraces gehouden. Het is een unieke wereld en stiekem vergelijkbaar met paardenraces. Maar waarop gokken we als we op een hondenrace geld inzetten? Er zijn verschillende inzetten mogelijk als je in een stadion zit. Maar je kan ook gokken op het internet op je favoriete hond.

Verschillende soorten weddenschappen op hondenraces

Eigenlijk zijn er verschillende soorten weddenschappen die je kan afsluiten op hondenraces. Meestal is een hondenrace een toernooi. Het toernooi bestaat uit 11 wedstrijden. De wedstrijden duren vaak maar een paar minuten. Na een kwartier gaan de volgende honden van start. De honden kunnen individueel winnen, maar ook als team. Uiteraard kan je op basis hiervan een weddenschap gaan afsluiten.

Hoe gaat een race in z’n werk?

In een speciaal aangelegd stadion gaan de hondenraces van start. Er is een baan van 1200 meter lang. Een snelle windhond kan al snel 500 meter in een minuut rennen. Dit is overigens sneller dan de mens die hier al snel 2 minuten over doet. Als de race van start gaat wordt er een kunsthaas afgeschoten. De honden worden losgelaten en rennen achter de haas aan. De hond die als eerste over de finish gaat wint de race. Naast de weddenschappen kan het baasje van de hond veel geld winnen. Een hond die een race wint pakt al snel duizenden euro’s aan prijzengeld.

Wedden op de hondenraces

Online zijn er verschillende websites waarbij je viruteel de hondenraces kan volgen. Je kan hier ook online weddenschappen afleggen voor je begint. De honden hebben allemaal hun eigen odds. De odds geeft aan hoeveel mensen wedden dat de hond wint. Als er veel mensen wedden dat de hond wint gaat de odd omlaag. Kortom je krijgt minder geld uitgekeerd als de hond echt wint. Het zegt niets over of de hond echt wint. Het gaat puur om hoeveel mensen er geld op gaan inzetten. Vervolgens kan je verschillende weddenschappen afsluiten op de hondenraces.

De weddenschappen op een rijtje

De makkelijkste weddenschap is de win. Je wed dat een hond de wedstrijd gaat winnen. Je kan ook wedden op place. Dit betekent dat je wed dat de hond eerste of 2e wordt. Een Straight forecast is dat je voorspelt welke positie de hond met nummer 1 en 2 eindigt. Je moet de juiste volgorde voorspellen. Bij een Straight trio voorspel je de uitslag van hond 1, 2 en 3 goed. Je moet ze in de juiste volgorde zetten. Een andere optie is Trio all ways hierbij voorspel je de nummers 1 tot en met 3 zonder de juiste volgorde te kiezen. Maar hoe kies je nu een hond? Dit is eigenlijk puur geluk hebben of kijken naar de odds. Overigens zeggen de odds in theorie niets. Een outsider kan gewoon de winst pakken met hondenraces. Heb je geen flauw idee wat je moet doen? Kies dan voor all ways bet. Je voorspelt hierbij alleen welke honden in de top eindigen. Je hoeft dan geen winnaar te kiezen of een positie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*