Wanneer stopt mijn puppy met groeien?
Home » Blog » Wanneer stopt mijn puppy met groeien?

  Pups lijken zo snel op te groeien. Op een dag zijn het kleine bolletjes harige schattigheid en, in wat een oogwenk lijkt, zijn ze volledig opgegroeid tot liefhebbende hondenmaatjes. Maar niet alle honden groeien in hetzelfde tempo, met honden van kleinere rassen die veel sneller opgroeien dan hun grotere tegenhangers. Dat komt omdat die grotere botten en gewrichten wat meer tijd nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen.
Puppy’s, vooral die van een groter ras, hebben speciale dieet- en lichaamsvereisten om te overwegen terwijl ze nog aan het groeien zijn. En zodra de pups volgroeid zijn, weet je hoe groot of klein ze zijn, zodat je ze alle essentiële hondenbenodigdheden kunt kopen die ze nodig hebben in de juiste maten, zoals kratten, kragen, bedden en beschermende jassen. Daarom is het zo belangrijk om te weten wanneer je puppy klaar is met groeien.
Hoe lang groeien puppy’s?

Hoewel alle puppy’s officieel als volwassen honden worden beschouwd zodra ze een jaar oud zijn, blijven puppy’s in lengte en grootte groeien terwijl hun botten zich nog ontwikkelen, wat ongeveer 6 tot 24 maanden duurt. Hun skeletgroei bepaalt hoe lang ze als volwassenen worden.

“De lange botten in de benen van een puppy groeien uit twee verschillende plaatsen genaamd groeischijven, volgens Dr. Jerry Klein, DVM en Chief Veterinary Officer bij AKC. “De groeischijven zijn enigszins flexibel en zacht tijdens de puppytijd wanneer nieuw weefsel wordt gevormd.”

Terwijl je pooch groeit, verhardt het nieuwe weefsel tot bot. “Wanneer de groeischijven gestopt zijn met het produceren van nieuw weefsel en volledig verkalkt raken, zouden ze ‘gesloten’ zijn, wat betekent dat ze gestopt zijn met groeien en het bot zijn uiteindelijke grootte heeft bereikt,” zegt Dr. Klein.

Houd er rekening mee dat, zelfs nadat de botten volledig zijn ontwikkeld, uw puppy vet en spieren blijft ontwikkelen, net als menselijke volwassenen.

Wanneer zijn kleinere puppyrassen klaar met groeien?

Kleine en middelgrote puppyrassen groeien vrij snel op. Volgens Dr. Klein zijn die kleine puppy’s zelfs rond de helft van de leeftijd van hun grotere tegenhangers gegroeid. “Gemiddeld stoppen kleine rassen meestal met groeien tegen de tijd dat ze 6 tot 8 maanden oud worden.”

Puppy’s van gemiddelde rassen kunnen iets langer nodig hebben om te groeien, en bereiken hun volwassen grootte rond de leeftijd van 12 maanden.

Wanneer zijn grotere puppy rassen klaar met groeien?

Een grotere hond heeft iets meer tijd nodig dan een kleinere om de volledige volwassen grootte te bereiken, omdat die grotere botten meer tijd nodig hebben om te groeien. ” Reuzenras puppy’s groeien tot ze 12 tot 18 maanden oud zijn”, zegt Dr. Klein.

Groot tot gigantische ras pups wegen meestal 70 of meer pond als volwassenen. In sommige gevallen kunnen zeer grote pups zoals mastiffs zelfs op 24-jarige leeftijd hun volledige grootte bereiken.

Wanneer zijn raszuivere puppy’s klaar met groeien?
Als je recent een rasechte AKC-geregistreerde puppy hebt gekocht , kan de fokker je laten weten hoe groot je pup zal worden en de geschatte groeisnelheid op basis van zijn ervaring met andere leden van de stamboom van de pup.

“Rashonden staan ​​in de eerste plaats bekend om hun voorspelbaarheid: voorspelbaarheid van grootte, vacht, temperament, enz.”, Zegt Dr. Klein. “Toegegeven, er zullen verschillen zijn in leden van elk ras (en elk nest), maar over het algemeen kan het ras zeker helpen de uiteindelijke grootte op volwassen leeftijd te bepalen.”

Wanneer zijn alle honden klaar met groeien?

Voor pups die niet rasecht zijn , is het bepalen van hun groeisnelheid een beetje lastig. “Helaas wordt het bij het omgaan met een hond van onbekende afkomst een beetje een gokspel om de uiteindelijke grootte te bepalen,” zegt Dr. Klein. Dit geldt vooral voor jongere puppy’s tussen de 6 en 10 weken oud.

“Een nuttige hint is dat als je je handen naar beneden houdt in de ribbenkast van een hond en je nog steeds de ‘knoppen” van de ribben kunt voelen, die hond waarschijnlijk in hoogte zal blijven groeien, “beveelt Dr. Klein aan. Dat komt omdat deze ‘knoppen’ de groeischijven zijn van de ribben die nog in ontwikkeling zijn.

Hoe voer ik een groeiend puppy?

Voedingsmiddelen die voldoen aan de voedingsrichtlijnen die zijn opgesteld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) en die specifiek zijn ontworpen voor alle levensfasen, bieden uw ontwikkelende pup alle voeding die ze nodig hebben. Deze voedingsmiddelen vereisen ook geen overgang naar een volwassen-specifiek voedsel wanneer de pups volgroeid zijn.
“Die voedingsmiddelen die zijn aangewezen voor ‘alle levensfasen’ betekenen dat ze voldoen aan de behoeften van zowel groeiende als volwassen dieren,” aldus Dr. Klein. Je zult ook puppy-specifiek voedsel vinden dat ervoor zorgt dat je pooch alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft, maar je zult die alleen willen voeden tot de volwassenheid – rond de 11 tot 14 maanden oud.

Het belangrijkste is dat u altijd de richtlijnen op het voedsel volgt wanneer u uw puppy voedt, zodat de hond niet te zwaar wordt. “Het is bekend dat obesitas bij puppy’s later in het leven kan leiden tot een aanleg voor toekomstige orthopedische problemen, zoals heupdysplasie , dus een fitte, slankere puppy wordt als de voorkeur gegeven boven een mollige oudere puppy,”

Hoe voer ik puppy’s van grote en grote rassen?

Te veel calcium in het dieet van uw puppy’s van grote of grote rassen is niet goed voor hun ontwikkeling, waarschuwt Dr. Klein. “Dit komt omdat grote en gigantische rassen gevoeliger zijn dan kleinere voor een teveel of tekort aan calcium terwijl hun botten groeien,” zegt Dr. Klein.

Wanneer u op zoek bent naar puppyvoeding voor uw grote hond, zoek dan naar voedseletiketten met de tekst “[Naam huisdiervoeding] is geformuleerd om te voldoen aan de voedingswaarden die zijn vastgesteld door de AAFCO-voedingsstoffen voor hondenvoeding voor groei of alle levensfasen, inclusief de groei van grote -grote honden (70 pond of meer als een volwassene), “beveelt Dr. Klein aan.

Hoe kan ik veilig groeiende puppy’s trainen?

Puppy’s zijn kleine balletjes energie die beweging nodig hebben om gezond te blijven, maar te veel beweging is niet goed voor puppy’s . “Het is absoluut noodzakelijk om te weten dat overmatige, langdurige activiteit, zoals joggen, uiterst schadelijk kan zijn voor de botten en gewrichten van opgroeiende puppy’s”, waarschuwt Dr. Klein.

“Dit is de reden waarom het nooit wordt aanbevolen om wegwerk te doen of te joggen op een hond jonger dan 14 tot 18 maanden, vooral grote en gigantische rassen , totdat de groeischijven volledig zijn versmolten”, zegt Dr. Klein. In plaats daarvan, loop matig korte afstanden van een kwart-mijl of minder op zachtere oppervlakken zoals gras of zand totdat uw hond is uitgegroeid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*