De 12 leukste kleine hondenrassen
Home » Blog » De 12 leukste kleine hondenrassen   Cute is een volledig subjectief concept. Zelfs “klein” kan subjectief zijn. Immers, als je 15 tot 20 centimeter bent, kan iedereen onder de 20 centimeter er klein uitzien. We stellen echter dapper onze lijst van 12 kleine, schattige honden voor die hoog in de categorie “aanbiddelijk” staan, terwijl we ook behoren tot de kleinste rassen die worden erkend. Ze staan ​​in willekeurige volgorde.
We kunnen ons de argumenten voorstellen die zouden volgen als we deze lijst zouden rangschikken! We zijn er absoluut zeker van dat we iemands favoriete schattige kleine ras hebben weggelaten. Dus, ga je gang en gebruik de opmerkingen om ons te laten weten wat je favoriet is.
Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Als u niet wordt betoverd door deze vrolijke, zachte kleine hond , controleer dan uw pols. Gelukkig, aanpasbaar en liefdevol, met hart-smeltende fonkelende ogen, is de Cavalier een ideale metgezel. Hoewel weegt slechts 13 tot 18 pond, is er nog steeds veel om van te houden in dit kleine, sierlijke pakket.

havanezer hond

Havanezer

De nationale hond van Cuba is wereldwijd populair vanwege zijn charme, speelsheid en intelligentie. Zijn zijdeachtige vacht, gebogen staart en veerkrachtige gang dragen gewoon bij aan zijn schattigheid. Hij is stevig en energiek en hij is net zo goed in hondensporten, zoals behendigheid en rally, als in het verwarmen van je schoot.

mopshond

Mopshond

Zoals elke Mopshond eigenaar weet, is het moeilijk om op straat te komen zonder dat iemand zich voorover buigt voor je hond. Het is een gooi, die meer wint: hun schattige kleine aapgezichten en vierkante lichamen of hun ondeugende, lieve persoonlijkheden.

bichon frise hondenras

Bichon Frise

We kunnen de lijst hier bijna stoppen, omdat er niets leukers is dan dit kleine pluisjesbal. Met zijn donkere, nieuwsgierige ogen, pep en vrolijke karakter is de Bichon Frise onweerstaanbaar. Bonus: het ras is hypoallergeen.

italiaanse windhond

Italiaanse Windhond

Terwijl sommige zich aangetrokken voelen tot donzige honden , vinden anderen de slanke en elegante Italiaanse windhond misschien beter in hun definitie van schattig. Deze verkleinende Greyhound, die iets meer dan een voet lang is, is vol van gratie, zoetheid en genegenheid.

papillon hond

Papillon

Als die vlinderoren je niet overtuigen, zal de Papillon’s gelukkige en alerte persoonlijkheid dat wel doen. Het ras is een perfect pakket van zachtheid, elegantie en levendigheid. Robuuster dan hij lijkt, houdt de Papillon van hondensporten, trucs leren en je schattige sidekick zijn.

nordfolk terrier

Norfolk Terriër

Alleen omdat hij klein is, betekent niet dat hij een schoothondje is. De Norfolk Terrier is gefokt om op ongedierte en kleine dieren te jagen, met een winterhard, sportief instinct. Compact, met expressieve ogen en draadachtige vacht, hij is een vrolijke en vriendelijke metgezel.

boston terrier

Boston Terrier

Iedereen die denkt dat hij niet om kleine honden geeft, heeft de Boston Terrier niet ontmoet. Zelden zul je zo’n grappige en intelligente hondenmaat vinden. Dat compacte kleine lichaam, met een gewicht van niet meer dan 25 pond, heeft een unieke smokingjas en, gecombineerd met die expressieve donkere ronde ogen, hij is zowel knap als schattig.

yorkshire terrier

Yorkshire Terriër

Is het een verrassing dat dit een van de populairste rassen van de AKC is? Yorkies stoppen veel persoonlijkheid in die kleine lichamen. Ze zijn levendig, aanhankelijk, nieuwsgierig en energiek. De jas is hun kroon op het werk: met een zijdeachtige jas die op het gezicht is gescheiden en recht langs elke zijkant van zijn lichaam stroomt, is hij klaar voor de startbaan.

Pomeranian hond

Pomeranian

Deze eigenwijs kleine extraverte persoon denkt waarschijnlijk niet dat hij schattig is, maar met zijn dichte jas en een uitdrukking die naar je lijkt te glimlachen, vind je hem misschien schattig. Hij is een levendige, geanimeerde metgezel, met een persoonlijkheid die veel groter is dan zijn verkleinwoord.
franse bulldog

Franse Bulldog

Beschreven als het hebben van vleermuisoren en een ingeslagen, rimpelig gezicht, klinkt de Franse Bulldog misschien niet heel schattig, maar hij is eigenlijk ronduit onweerstaanbaar. Hij is zo speels, aanhankelijk en slim dat hij van iedereen een bewonderende fan van het ras kan maken. Gespierd en compact, deze kleine charmeur staat slechts ongeveer 12 centimeter lang en weegt 20-28 pond (mannen) of 16-24 pond (vrouwen).

japanse chin

Japanse Chin

Deze hond is zo schattig dat je het misschien niet erg vindt dat hij denkt dat hij de baas over je is. Met zijn rechte zijdeachtige vacht en gevederde staart ziet hij eruit als een kleine aristocraat en heeft hij een nobele, bijna katachtige lucht. Maar hij is ook een bundel van vreugde en charme – liefhebbend, loyaal en gevoelig – die leeft om je metgezel te zijn.

Hebben we je favoriete kleine, schattige hond genoemd of hem weggelaten? Laat ons weten van welk ras je houdt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*