Wat als uw hond alcohol heeft gehad?
Home » Blog » Wat als uw hond alcohol heeft gehad?   “Ik organiseer veel bijeenkomsten in mijn huis en mijn hond” werkt de kamer “smekend om traktaties. De meeste van mijn gasten weten hem niet te voeden, maar ik ben zenuwachtig dat hij de alcoholische dranken zonder toezicht zal achterlaten zonder mijn medeweten. Hoeveel alcohol is teveel? Zijn sommige alcoholen gevaarlijker voor honden dan andere? Ten slotte, wat moet ik doen als mijn hond alcohol drinkt? ”-Feestdier
Geachte PA : Alcoholtoxiciteit is niet zo gebruikelijk als u misschien denkt, omdat honden niet van nature aangetrokken zijn tot alcoholische dranken. Er kunnen echter ongelukken gebeuren. Net als bij mensen ligt het veiligheidsprobleem niet bij het type alcohol dat uw hond drinkt, maar veel meer . Zo bevatten sterke drank, wijn en ambachtelijk bier hogere alcoholgehaltes dan lite-bier.
Als uw hond per ongeluk alcohol drinkt, is het moeilijk om te weten of de hoeveelheid die u verbruikt gevaarlijk is. De gezondheid en het gewicht van de hond in relatie tot het type en volume zijn beide variabelen waarmee rekening moet worden gehouden. Voor speelgoedrassen zou een kleinere hoeveelheid alcohol gevaarlijk zijn dan voor grotere rassen.

De hoeveelheid ethanol die nodig is om intoxicatie te veroorzaken, hangt af van de concentratie in de ingenomen substantie . De gepubliceerde orale dodelijke dosis bij honden is 5,5 tot 7,9 g / kg 100% ethanol. Eén milliliter ethanol is gelijk aan 0,789 g.

* Voor alcoholhoudende dranken is het bewijs het dubbele van het percentage aanwezige alcohol.
Honden kunnen zich meer aangetrokken voelen tot dranken op basis van fruit, cocktails, stoten, ciders, seltzers en voedingsmiddelen met alcohol als hoofdingrediënt . Een andere serieuze overweging zijn dieetalcoholische dranken of andere mixers die Xylitol kunnen bevatten , een kunstmatige zoetstof die zeer gevaarlijk en zelfs dodelijk is als deze door een hond wordt geconsumeerd.
Tekenen en symptomen van alcoholtoxiciteit bij honden

Honden reageren op de effecten van alcohol, net als mensen, en de impact is vaak mild. Als u zich zorgen maakt, moet u echter contact opnemen met uw dierenarts, noodkliniek of de gifhotline voor huisdieren om te bepalen of behandeling nodig is. Telkens wanneer uw hond alcoholische dranken of voedingsmiddelen met alcohol gebruikt, moet u op deze belangrijke waarschuwingssignalen letten:

Depressie of lethargie
incoordination
kwijlen
Braken of kokhalzen
Zwakheid
Ineenstorting
Verminderde ademhalingssnelheid
Hypoglykemie (lage bloedsuiker)
Hypotensie (lage bloeddruk)
Hypothermie (lage lichaamstemperatuur)

U kunt de omgeving van uw huisdier en wat hij consumeert niet volledig beheersen, maar voorlichting en bewustzijn zijn de beste manier om uw hond gezond te houden. Bekijk de AKC Vet’s Corner voor meer arts-goedgekeurd advies over alle soorten gezondheidsproblemen bij honden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*