7 Beroemde Duitse hondenrassen
Home » Blog » Informatief » 7 Beroemde Duitse hondenrassen Een heel aantal van de populairste hondenrassen van Nederland komen uit Duitsland, niet verwonderlijk aangezien we buren zijn. Maar de hondenrassen zijn eigenlijk over de hele wereld populair, een overzicht van de beroemdste Duitse hondenrassen.

De Boxer

De boxer is een blije, sportieve en vaak wat onbesuisde hond die erg houdt van rennen en spelen. Om hem in huis een beetje in het gareel en rustig te houden, is het nodig dat hij voldoende beweging en aandacht krijgt. Boxers houden van mensen en zijn zeer gehecht aan het gezin waarin ze opgroeien. Deze, wat onstuimige hond is een beetje eigenwijs en drijft graag zijn zin door. Van jongs af aan goed opvoeden is belangrijk, meer tips vind je op puppy opvoeden. Ondanks dat, is hij erg gevoelig voor stemmingen en kan hij zich boze woorden van de eigenaar erg aantrekken. De boxer heeft een baas nodig die zelfverzekerd is, en op een kalme en consequente wijze leiding kan geven.
De Duitse Herder

De Duitse Herder is een slimme, aanhankelijke hond die van nature veel werklust heeft. Daardoor wordt hij vaak gebruikt als politiehond, hulphond of reddingshond. Deze hond heeft veel beweging en uitdaging nodig, en behoeft daarom een baas die duidelijke regels stelt, en hem voldoende geestelijke en lichamelijke actie kan bieden. De nadruk bij het fokken van de Duitse Herder kan liggen op de werkdrift, of op de uiterlijke kenmerken van het ras. Dit kan belangrijk zijn om te weten, alvorens tot aanschaf van de hond over te gaan.

De Rottweiler

De Rottweiler is een hond met een evenwichtig en alert karakter, die erg groot en sterk is. Daarom wordt hij niet alleen als huishond gezien, maar kan hij ook als werkhond ingezet worden bij de politie, of gebruikt worden als waakhond. Deze hond hecht zich sterk aan zijn gezin, en wil de gezinsleden graag beschermen. Bekend is van de Rottweiler dat hij soms overheersend gedrag kan vertonen, waardoor hij gebaat is bij een rustige baas, die geestelijk overwicht over hem heeft.

De Teckel

De Teckel valt onder de categorie Dashonden, en werd van oorsprong gebruikt als jachthond, waarbij het ging om dassen en vossen in hun holen te volgen. Er bestaan tegenwoordig drie formaten van, namelijk: de Standaard Teckel (grootste soort), de Dwerg teckel (kleinere variant), en de Kaninchen Teckel (de allerkleinste). De Teckel is echter ook een bekende gezelschapshond, die vrolijk, zelfstandig, intelligent en eigenwijs is. Hij toont zich erg aanhankelijk en houdt er niet van alleen te zijn.

De Schnauzer

De Schnauzer werd van oorsprong door de arbeidersklasse gebruikt als huisdier en waakhond. Zijn taak op het boerenbedrijf was: het schapendrijven en het beschermen van vee. Daarnaast was hij erg nuttig voor het doden van ongedierte. Dit middelgrote ras is zeer intelligent en beschikt over scherp ontwikkelde zintuigen. Ook is de Schnauzer erg aanhankelijk en speels en houdt hij veel van menselijk gezelschap. De Schnauzer wordt vooral aanbevolen bij ervaren hondenbezitters, en liefst niet bij ‘beginners’ geplaatst.
De Dobermann

Een goed gefokte Dobermann heeft een stabiel karakter, wat hem zeer geschikt maakt als gezinshond. Vroeger was de Dobermann een nerveuze en felle hond, maar dankzij jaren van selectief fokken is het een fijne alleskunner geworden, en is de drift en de scherpte in de meeste gevallen niet meer in het karakter terug te vinden. Binnen het fokken van de Dobermanns zijn twee richtingen te zien, waarbij het ene kennel zich meer richt op het fokken van een werkhond, en het andere zich toelegt op schoonheid.

De Weimaraner

Van oorsprong werd de Weimaraner gefokt als jachthond. Hij beschikt over veel energie en heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij heeft dan ook veel lichaamsbeweging en geestelijke uitdaging nodig. Word hem dat niet voldoende geboden, dan kan de hond nerveus en gespannen raken. De Weimaraner is graag bij zijn gezin en heeft dit dan ook het liefst binnen zijn bereik. Hij wordt niet voor niets vaak ‘Shadow’ genoemd; hij ligt aan je voeten of volgt je door het huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*