Zo vervoer jij jouw hond veilig in de auto

Jouw hond is jouw beste maatje en daarom wil je hem overal mee naartoe nemen. Waarschijnlijk neem je hem ook weleens mee in de auto. Toch is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken als jij jouw hond vervoert in de auto. Hieronder zetten wij voor jou op een rij waar je op kunt letten.

Veiligheid staat voorop

Over het algemeen laten de meeste hondenbaasjes hun viervoeter zo maar in de auto stappen zonder enige bescherming, terwijl wij met riem en al achter het stuur kruipen. Gek genoeg vinden mensen dit heel normaal omdat de gevaren van een loslopende hond in de auto onderschat worden. Toch is het heel belangrijk dat jij jouw hond vastzet in de auto. Dit neemt niet alleen het gevaar weg voor jouw hond, maar ook voor jouzelf. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Wellicht sta je er niet bij stil, maar als jouw hond los zit in de auto kan dat ernstige ongelukken veroorzaken. Als jij een noodstop moet maken of de rem hard intrapt, kan jouw hond naar voren vliegen met alle nare gevolgen van dien. Ook jij als baasje kan hierbij gewond raken wanneer jouw hond tegen jou aankomt. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Met de onderstaande middelen kun jij jouw Volkswagen Passat creëren tot een veilige omgeving voor jouw trouwe viervoeter. De VW Passat financial lease je al vanaf 128 euro per maand.

Middelen

1 Bench

Voor kleinere honden is een transportbench een ideaal middel dat kan worden gebruikt voor het vervoeren van jouw hond. Bovendien kun je een bench vastzetten met de gordel. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de hond zo geen schijn van kans maakt om te krabben in de bekleding van de auto. Dat is namelijk erg zonde als je een financial lease-contract hebt afgesloten voor jouw auto.

2 Net of rek

Bij een auto met een grote kofferbak, zoals de Volvo V60 of een busje, kun je een net gebruiken om de passagiersruimte af te schermen met een net of een rek. Zo heeft jouw harige vriend alsnog voldoende bewegingsruimte en hij leidt jou niet af als jij aan het rijden bent. Net zo veilig voor jou als voor jouw hond dus. Een Volvo V60 lease je binnen een handomdraai: zo kun jij samen met jouw hond genieten van de vele ritjes op een veilige manier.

3 Autogordel

Als je een grote lobbes als huisdier hebt, kan een autogordel aan te raden zijn. Deze kun je namelijk aan de hand van een karabijnhaken vastmaken aan jouw hond. De andere kant van de autogordel kun je vastmaken in de veiligheidsgordel van de auto. Zo weet jij zeker dat jouw hond op zijn plek blijft, terwijl jij goed op de weg kunt letten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*