Home » Hondenrassen » Teddy Roosevelt Terrier   De Teddy Roosevelt Terrier is een levendige, vriendelijke, aanhankelijke hond met zijn gezin, maar kan enigszins een eenpersoonshond zijn. Met zijn sterke beschermende karakter en goed ontwikkelde pack-instincten, kan de Teddy Roosevelt Terrier goed opschieten met kinderen (wanneer ze met hen zijn grootgebracht), katten en andere honden. Hij is een gewaagde, vasthoudende jager met schijnbaar onbeperkte energie, wiens grootte en uithoudingsvermogen hem tot een uitstekende jager van eekhoorns en ongedierte maken.


Over de Teddy Roosevelt Terrier

Teddy Roosevelt Terriers zijn heerlijke metgezellen in huis. Ze leren snel en zijn klaar voor elke activiteit die hun eigenaren ondernemen. Hoewel ze de familieboerderij en het huis nog steeds vrij houden van ratten en muizen, de baan waarvoor ze zijn gefokt, blinken ze ook uit in gezelschapsporten zoals behendigheid en gehoorzaamheid. Ze kunnen zonder strijd met andere honden opschieten en hebben hun prooidrift behouden zonder obsessieve dwang. Uiteindelijk houden ze van niets beters dan de liefde en het gezelschap van hun eigenaren te delen. Teddybeer kan zich aanpassen aan vrijwel elke levensstijl, of je nu in exterieurringen laat zien, in behendigheidsproeven werkt, of gewoon een geweldige metgezel voor je huis of boerderij wilt. Door hun kleine tot middelgrote afmetingen zijn ze ook geschikt voor wonen in een appartement.

Voeding voor de Teddy Roosevelt Terrier

De Teddy Roosevelt Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel geproduceerd of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Teddy Roosevelt Terrier hondUiterlijke verzorging

De Teddy Roosevelt Terrier is zeer onderhoudsarm en gemakkelijk te verzorgen. Een seizoensgebonden schuurmachine, hij hoeft alleen wekelijks te poetsen met een zachte borstel of rubberen currywant. Af en toe een bad houdt hem schoon en ziet er op zijn best uit. Nagels moeten indien nodig worden getrimd met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten indien nodig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Teddy Roosevelt Terrier

De Teddy Roosevelt Terrier is een energiek ras met schijnbaar grenzeloze energie. Opties voor lichaamsbeweging kunnen zijn: speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde activiteiten in de buitenlucht, zoals zwemmen, wandelen en ballen of vliegende schijven ophalen, kunnen een goede uitlaatklep bieden voor energie. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Een jonge Teddy Roosevelt Terrier opvoeden

De stoere Teddy Roosevelt Terrier is een onverschrokken jager, maar toch liefhebbend, vriendelijk en een verstandige metgezel. Over het algemeen goed met andere dieren en kinderen, maken deze intelligentie, intuïtiviteit en “enthousiast om te behagen” -mentaliteit van deze terriër hen gemakkelijk te trainen. Teddy Roosevelt Terriers blinken uit in veel evenementen, waaronder behendigheid en gehoorzaamheid. Deze evenementen dienen als uitstekende oefeningsmogelijkheden en hechtingsmogelijkheden tussen hond en geleider. Teddybeer gedijt op lof, maakt uitstekende huishonden en kan worden getraind in kratten, maar ze doen het niet goed in kennels, consequent vastgebonden, of als alleen-buiten honden waar ze geïsoleerd zijn van mensen. Naast hun intelligentie zijn ze ongewoon intuïtief, willen ze graag behagen en zijn ze vastbesloten.

Gezondheid van de Teddy Roosevelt Terrier

De meerderheid van Teddy Roosevelt Terriers zijn gezonde honden en verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op gezondheidsproblemen zoals patella luxatie en oogziekte. Werken met een verantwoordelijke fokker, die een Teddy Roosevelt Terrier willen bezitten, kunnen de opleiding krijgen die ze moeten weten over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras. Goede fokkers maken gebruik van genetische tests van hun fokdieren om de kans op ziekte bij hun puppy’s te verminderen.


Geschiedenis van de Teddy Roosevelt Terrier

De Teddy Roosevelt Terrier werd voor het eerst gefokt in de Verenigde Staten van de verschillende kleine en middelgrote honden die vroege Amerikaanse immigranten vergezelden. De meeste waren kleine jacht- en terriërtypen wiens taak het was om het huis en de boerderijen te ontdoen van ongedierte. Deze veelzijdige terriërs omvatten waarschijnlijk kruisen tussen de Gladharige Fox Terrier, de Manchester Terrier, de Beagle, de Whippet, de Italiaanse Windhond en de nu uitgestorven White English Terrier. Na verloop van tijd werden de honden geselecteerd op hun jachtvermogen en harmonieuze karakter in het huis.

De Teddy Roosevelt was oorspronkelijk een variëteit van de Rat Terrier , met de kortbenige bekend als Type B en de langbenige als Type A. In de jaren 1990 werkten fokkers om ze in twee rassen te verdelen. De kortbenige Rat Terriers ontwikkelden een toegewijde aanhang en werden genoemd ter ere van president Teddy Roosevelt, van wie men dacht dat hij deze ratters bezat.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Teddy Roosevelt Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*