Hondenrennen in Dublin als avondje uit

Hondenrennen in Dublin als avondje uit

Hondenrennen is in Nederland een kleine hobbysport, maar buiten Nederland is de sport een stuk groter. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is het een officiële sport. Baasjes kunnen met een succesvolle race duizenden ponden winnen. Er gaat veel geld in om en in Dublin kan je er zelfs een gezellig avondje uit van maken. In de stad Dublin vindt je maar liefst twee stadions speciaal gebouwd voor hondenrennen.

Hazewindhonden zijn het snelste hondenras ter wereld

Hazewindhonden zijn zelfs ooit gefokt om zo snel mogelijk te kunnen rennen. Het is dan ook niet zo gek dat de greyhounds in Dublin ingezet worden voor hondenrennen. De honden zijn super snel en kunnen in 30 seconden 500 meter rennen. Dit doe je als mens niet na. Een topsporter kan namelijk binnen 1 minuut de 500 meter rennen. Dit geeft wel aan dat de hondenrennen wedstrijden in Dublin super snel gaan. De honden zijn overigens officieel gefokt als jachthonden. Voor de sport wordt er dan ook een ‘nephaas’ opgehangen aan een machine. Hier mogen de honden als een gek achteraan rennen. De hond die als eerste de eindstreep van 503 meter weet te bereiken wint de race.

Minstens één keer per week een meeting

De hondenraces in Dublin worden minimaal één keer per week in het Harold’s Cross stadion in Ierland gehouden. De races worden een meeting genoemd en voor slechts tien euro kan je een race bijwonen. Voor de race begint bezoek je een soort kantine. Uiteraard kan je hier een pint halen en een frietje. Maar het is voor de Ieren vooral belangrijk om te wedden op de honden, bijvoorbeeld via weddenopsport.eu. De Ieren proberen voor de sport te voorspellen welke hond er gaat winnen. Dit nemen ze ontzettend serieus en er is in de kantine veel discussie over de honden. De Ieren nemen het zo serieus omdat er veel geld mee te verdienen valt. De winnaar voorspellen kan zomaar een paar honderd pond opleveren. Overigens is er wel een minimale inzet en een rating voor de uitbetaling per hond.

De race bijwonen

Nadat iedereen z’n geld heeft ingezet wordt er via de stadionspeaker omgeroepen dat de race gaat beginnen. In totaal worden er op een avond 11 races gehouden. Er doen elke race 6 honden mee. De honden dragen een speciale jas met hierop hun rugnummer voor je weddenschap. Zo weet je welke hond er straks gaat winnen. Zodra de honden van start gaan kan je vol bewondering kijken hoe hard ze rennen. Het is uniek om de hazewindhonden op volle kracht te zien rennen in een vol stadion. Een avondje hondenraces bekijken in Dublin is dus zeker weten de moeite waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*